Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς:Τέλος διαπραγμάτευσης -."Τι σημασία έχουν τα μέτρα;"..- ΚΚΕ: Περήφανα ν' απαντήσει ο λαός!


Ησφαγή του λαού, το καλύτερο που μπορούσαν



Τέλος διαπραγμάτευσης σήμανε ξαφνικά  ο Α.Σαμαράς πριν λίγη ώρα.
"Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν" ειπε ο πρωθυπουργός καλώντας όλους(δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) "να αναλάβουν τις ευθύνες τους".
"Σημασία δεν έχει  εκείνο ή το άλλο μέτρο" είπε σε μια επίδειξη κυνισμού. "Σημασία έχει το τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθούμε σε χάος"...
Τα γνωστά εκβιαστικά "επιχειρήματα" είναι και πάλι πάνω στο τραπέζι προς πάσα χρήση , είτε προς την πλευρά των 2 συνεταίρων στο έγκλημα, είτε προς την πλευρά του λαού. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Σε φιμώνουν και μετά με το πιστόλι στον κρόταφο ρωτάνε ποια έίναι η γνωμη σου. Αυτό είναι το "κεκτημένο" τους.
Απομένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του λαού από αύριο κιόλας που δεν μπορεί παρά να είναι συντριπτική για την κυβέρνηση.
Δηλώσεις που απορρίπτουν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού κάνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει πως "Η διαπραγμάτευση δεν άρχισε ποτέ" και καλεί το λαό να αντισταθεί. Διαπραγμάτευση βέβαια έγινε και μάλιστα κράτησε καιρό. Αποδείχτηκε όμως περίτρανα, ότι εντός πλαισίου ΕΕ και ευρώ και εφ' όσον δεχόμαστε ότι εκτός σφαγείου ...ειμαστε χαμένοι, δεν είναι δυνατό να εχουμε οτιδήποτε θετικό για το λαό. Εντός σφαγείου αργά ή γρήγορα σε σφάζουν.
Η ΔΗΜΑΡ είπε πως δεν συμφωνεί επιμένοντας στη θέση της για τα εργασιακά(τα άλλα όλα καλά δηλαδή;), σε μια μάλλον αμήχανη ανακοίνωση.

ΚΚΕ : Ο λαός να δώσει περήφανη απάντηση

 Το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να δώσει περήφανη απάντηση 'αμεσα και αγωνιστικά  εκμεταλλευόμενος όλες τις μορφές πάλης ξεκινώντας τη δική του αντεπίθεση.
"Στο εκβιαστικό - τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Ο πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους." λέει η ανακοίνωση του Γρ.Τύπου του ΚΚΕ.

Διαπραγμάτευση τέλος λοιπόν. Σειρά του λαού να μιλήσει στους δρόμους και τα εργοστάσια.
Αναμένεται πολύ καυτή συνέχεια τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου