Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ένα "συγκλονιστικό" απεργιακό βίντεο- CGT:ανάπνευσε

Είναι το βίντεο της Ισπανικής CGT (Ισπανικη ΓΣΕΕ) για την απεργία στις 14 Νοέμβρη.
Ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο βίντεο προορισμένο να "συγκινήσει" αλλά οπωσδήποτε εντός πλαισίου. Είναι ένα βίντεο ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνονται τους αγώνες κάποιες συνομοσπονδίες εργαζομένων που αποφάσισαν να χάσουν το δρόμο για να έχει και το σύστημα -και η ΕΕ που κρυφογελάει με όλα αυτά- αλλά και αυτοί το κεφάλι τους ήσυχο.
Βέβαια δεν αρκεί να ουρλιάξουμε όπως καλεί το βίντεο "το λαό" να κάνει. Μάλλον πρέπει να παλέψουμε σκληρά και να ζητήσουμε κάτι. ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Δεν είναι σεξουαλικό το πρόβλημα. Πραγματικά αν αυτό το βίντεο το δει καποιος 30 χρόνια μετά αποκλείεται να σκεφτεί ότι ο λόγος της ασφυξίας ήταν όχι απλά  οικονομικός, αλλά ζωής και θανάτου. Επίσης δεν θα του περάσει από το μυαλό ότι όλοι αυτοί οι "καλοβαλμένοι" άνθρωποι ζούσαν σε κρίση με ανεργία 30%! Μια παγκόσμια μέρα ας πούμε ....για τη σωτηρία της φώκιας είναι πολύ πιο κοντά στο φήλινγκ του βίντεο.





Θα μου πείτε  μα έλα τώρα, γκρίνιες, και τι έγινε...Έγινε και παραέγινε. Μ'αυτά και μ'αυτά τόσες δεκάδες κινητοποιήσεις δε βρήκαν στόχο, γιατί απλά δε σημάδευαν κάπου συγκεκριμένα, κι αλλες τόσες δεν θα βρούν ειδικά στις χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία κλπ. όπου οι τύπου ΓΣΕΕ συνομοσπονδίες κυριαρχούν.
 Κι ύστερα βέβαια αρχίζει η φιλολογία για "τουφεκιές στον αέρα" και το ότι πρέπει να βρεθούν "άλλες μορφές" όπως ας πούμε το ...ουρλιαχτό.
Αν είναι και μέσω FB ή TWITER ή youtube ακόμη καλύτερα.
Η ποιός ξέρει, μπορεί ο καπιταλισμός να πέσει με ασκήσεις αναπνοής.
Πάρτε βαθιά ανάσα. Εχει ...μακροβούτι μπροστά.


Κάποιο μεγάλο σάιτ πάντως είδε το βίντεο "συγκλονιστικό" Το είδε ο Δασκαλόπουλος και δάκρυσε.
Αν βέβαια μετά την έναρξη έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους με κόκκινες σημαίες και σκηνές κομμούνας θα ήταν πραγματικά μεγαλείο. Αλλά τέτοια θα κάνουμε τώρα...
Αντί γι αυτό τελειώνει με φιλιά στο στόμα. Τέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου