Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

"Ολοι στον αγώνα, όλοι στην πορεία, όλοι για την απεργία"

-Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ.Τασιούλα (Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας) χθές στην κεντρική ομιλία στην Ομόνοια.

Κανένας καλοταϊσμένος παπαγάλος που κράζει όλη μέρα στα κανάλια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των εργολάβων δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει! Κανένας φράχτης και καμία μάνικα νερού δεν μπορεί να μας φοβίσει! Ας ανασύρουν όσα χουντικά διατάγματα θέλουν! Το στόμα δε θα μας το κλείσει κανένας! Το μόνο που αποδεικνύουν είναι ο φόβος τους, ο τρόμος τους μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό. Τρέμουν την ώρα που θα ξεσηκωθούν οι εργάτες.
...
Οποιος χειροκροτά την ΕΕ και μουντζώνει την τρόικα απλά κοροϊδεύει τον κόσμο. Και ναι, υπάρχουν απλοί εργάτες, φτωχός λαός που δεν τους έχει πάρει ακόμα χαμπάρι και δεν τους κακολογούμε. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συνειδητά ξέρουν τι κάνουν. Είναι απατεώνες και πρέπει να αποκαλυφθούν.
Η Μέρκελ έρχεται για να προωθήσει και να στηρίξει τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών αλλά και τα συνολικά τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
....
Η Μέρκελ σαν όλα τα κοράκια έρχεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί μυρίστηκε όπως και οι άλλοι ιμπεριαλιστές αίμα και λεία. ... Ετσι μοιράζουν τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς και τις αγορές. Εμείς δεν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας για τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Τις θυσίες να τις καταθέσουμε στο δικό μας αγώνα.
.....
Οργάνωση παντού, αυτό είναι το όπλο μας. Οργάνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς, αυτός είναι ο φόβος τους. Εργατική αλληλεγγύη, αυτή είναι η ασπίδα μας. Ταξικός ανυποχώρητος αγώνας, εδώ είναι η ελπίδα.
...


Καλούμε όλα τα σωματεία, τα συνδικάτα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να σπάσει το φόβο, να αποφασίσει απεργία για τις 18 Οκτώβρη. Αυτή είναι η πρότασή μας. Αυτή καταθέσαμε και στη ΓΣΕΕ που μέχρι και σήμερα ο πρόεδρός της κάνει ταξίδια στο εξωτερικό.
...
Το ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Ολοι στον αγώνα, όλοι στην πορεία, όλοι για την απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου