Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση με κομάντο στο Estelle

Για άλλη μια φορά το κράτος του Ισραήλ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο λειτουργώντας φασιστικά σαν χωροφύλακας της Α.Μεσογείου ακόμη και στα διεθνη ύδατα.
Πριν λίγο έγινε πειρατική κατάληψη του Εstelle-που μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στη Γάζα από 8 χώρες- από ισραηλινούς κομάντος που το οδηγούν αυτή την ώρα στο κοντινό λιμάνι Ashdod.

Στο πλοίο βρίσκονται 30 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες. Πρόκειται για το γιατρό Β.Πισσία που είναι κι ο συντονιστής  της αποστολής, 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 2 μέλη της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα".

Ανακοίνωση που καταγγέλλει την επίθεση των Ισραηλινών έκανε  το ΚΚΕ:

«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο «Estelle» αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπεί εδώ και τώρα η στρατιωτική συμφωνία - συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ» λέει το ΚΚΕ.


Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Σύριζα προς το πλήρωμα του Estelle δήλωσε ο Α.Τσίπρας λέγοντας ακόμη:«Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας»

Ανακοίνωση καταδίκης των Ισραηλινών έβγαλε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλες αριστερές συλλογικότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου