Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το τρενο του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο τερμα του-Παραιτηση εντός ολίγου;-Οσα έγιναν σήμερα

Oσο περναει η ώρα όλο και μεγαλώνει η πιθανότητα να πάμε σε εκλογές άμεσα.
Ο λαός τελικά ασκωντας πίεση ανάγκασε τον Γ.Παπανδρέου να κάνει την κρίσιμη κίνηση μετά από ένα διαστημα κατα το οποίο χόρευε πάνω σε λεπτό πάγο κόντρα στο λαό.
Μετα την εξαγγελία του δημοψηφίσματος λοιπόν χθες βράδυ που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην τυχοδιωκτική, τζογαδόρικη, εκβιαστική κίνηση. Από το πρωί οι αγορές σήμερα γκρέμισαν το εγχείρημα Παπανδρεου ανοίγοντας με τεράστιες πτωσεις, πραγμα που πυροδότησε εξελίξεις που από χτές ειχαν αρχίσει να σκιαγραφούνται.
Ετσι σήμερα μετά το μεσημέρι άρχισαν τα όργανα.
Βάζοντας τα πράγματα σε μιά σειρά είχαμε: Ανεξαρτητοποίηση Μ.Αποστολάκη, ανακοίνωση της Β.Παπανδρεου που ζητούσε παραίτηση του πρωθυπουργού και συμβούλιο αρχηγών για σχηματισμό κυβερνησης ευθύνης, επιστολή της Ε.Καιλή με άρωμα ανεξαρτητοποίησης, δηλωση επιστολή των έξι στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιου, Στέφανου Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, που ζητούν κι αυτοί παραιτηση Παπανδρέου και εκλογές μιλώντας για "τυχωδιωκτισμό", "γάτζωμα στην εξουσία" και άλλα ωραία και ενδιαφεροντα.

Τη θεση τους από τον Πρωθυπουργό διαχωρησαν επίσης οι δελφίνοι Α.Λοβέρδος που διαφωνεί με το δημοψήφισμα, και ο ανεκδιήγητος Ε.Βενιζέλος που αφού  έδωσε τα ρέστα του χθες υποστηρίζοντας το δημοψήφισμα, σήμερα δήλωσε οτι δεν είχε ενημερωθεί και οτι το υποστήριξε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς!
Ειναι φανερό οτι το τρένο του ΠΑΣΟΚ μόλις έφτασε στο τερμα της διαδρομής του.

Τις επόμενες ώρες ειναι πιθανόν να έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης.
Θα δούμε τι θα γίνει στην κυβερνητική σύσκεψη που τελικά γίνεται Υπουργικό συμβούλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου