Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Να πει στον λαό την αλήθεια, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος-Σχόλιο

τα ΝΕΑ

Εκτός Μνημονίου, εκτός ευρώ


Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να πει «την αλήθεια στον λαό» και να παρουσιάσει το σχέδιό του, εξηγώντας ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, στέλνει ο Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του στην ιστοσελίδα «tometopo.gr». Όπως σημειώνει: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική» .


«Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία» γράφει ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας:

«Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους».

Ο κ. Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδο από το
ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα αιφνιδιαστούν, ούτε θα απογοητευτούν».

Τονίζει, τέλος, ότι η «δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης» και επισημαίνει: «Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας
ή της Γερμανίας μπορεί ν’ αποβεί μοιραία».

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του Αλ.Αλαβάνου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι «είναι μία από τις βασικές διαφωνίες μας με τον Αλέκο Αλαβάνο».

«Η συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί ότι μέσα στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής κοινότητας μπορούμε να αναπτύξουμε συμμαχίες και συσχετισμούς ικανούς να ανατρέψουν την πραγματικότητα που ισχύει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Πάντως, κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν, με αφορμή το άρθρο, ότι ο Αλ.Αλαβάνος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχόλιο εδώ και τώρα: Ειναι από τις φορές που δεν μπορείς να μη συμφωνήσεις με τον Α.Αλαβάνο. Αυτό ακριβως είναι που με βγάζει από τα ρουχα μου, αλλά και με βάζει σε σοβαρές σκέψεις, στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρότι δε νομίζω ότι έίναι 100% σίγουρο το ότι "έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει έξοδο από το ευρώ", κι αυτό γιατί δεν κανουν μονο στην Ελλάδα κωλοτούμπες στα δύσκολα, είναι τργικό λαθος να μην μπαίνει αυτή η πιθανότητα σαν ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, στα πλαισια των εκβιασμών και του σκληρού πόκερ που θα παιχτεί. 
Τι θα γίνει αλήθεια αν ο λαός βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός που θα πρεπει απροετοίμαστος να παλέψει σκληρά και να αντιμετωπίσει; Να σας πω τι θα γίνει με απόλυτη σιγουριά. Στο βαθμό που δεν θα του έχουν πει όλη την αλήθεια για κάτι τόσο κρίσιμο, θα κομματιάσει και θα πετάξει στα σκυλιά την όποια κυβερνηση βρισκεται εκείνη τη στιγμη στα πραγματα(πιθανόν "Αριστερή"), που θα την θεωρήσει υπεύθυνη για όλα και μεσα του θα νοιώθει πως έχει και δίκιο! Κι έτσι αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που κατάστρεψαν τη ζωή του Ελληνα εργαζόμενου και γκρέμισαν ό,τι κατακτήθηκε στην Ελλάδα υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των αφεντικών τους, θα τιμωρηθεί η Αριστερά σε ένα νέο πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο διχασμό. Αυτή ειναι η αλήθεια που κι εγω ψάχνω τρόπους να την πώ χωρίς να θεωρηθεί οτι το κάνω για οποιδήποτε άλλο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου