Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τι έγινε χθές στη Χαλυβουργία (τι μας είπαν οι ίδιοι οι απεργοί)

Eνταση δημιουργήθηκε χθες στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο μετά τη νεα πρόκληση απεργοσπαστων και εργοδοσίας. Φαίνεται πως η εργοδοσία δοκιμάζει πια 'άλλους τρόπους για να τρομοκρατήσει και να σπάσει την απεργία βλέποντας πως ο χρόνος δε σπάει την πίστη των ηρωικών Χαλυβουργών στη νίκη της απεργίας τους.
Ας δουμε τα γεγονότα όμως.
Μια μικρή ομάδα από τους ελάχιστους απεργοσπάστες-μετριούνται στα δάχτυλα- που ξεχώρισαν από τους άλλους εργαζόμενους άρχισαν να προκαλούν και να βρίζουν. Στο χώρο βρισκόταν ο πρόεδρος του σωματείου Γ.Σιφωνιός που δέχτηκε για άλλη μια φορά επίθεση φραστική που όμως όσο περνούσε η ώρα γινόταν εντονότερη. Αν και προσπάθησε να κρατήσει την κατάσταση σε έλεγχο, κάποια στιγμή δέχτηκε απίστευτη υβριστική επίθεση με αποκορύφωμα κάποιο σπρώξιμο που δεχτηκε από κάποιον της παρεας απεργοσπαστών και απεσταλμένων από τα γραφεία της επιχείρησης στην Κηφησιά που οδηγούσαν οι γνωστοί στους απεργούς Π.Π. και η Ε.Κ.. Για λίγα λεπτά πήγε να δημιουργηθεί ένταση φου αμέσως κι άλλοι απεργοί που ήταν διασκορπισμένοι στο χώρο πήγαν στο σημείο.
Μετά 5 λεπτά κι αφου όλα είχαν ηρεμήσει οι απεργοσπάστες ακολουθώντας το σχέδιο τους αποχώρησαν και πηγαν στο Α.Τ. της περιοχής υποβάλλοντας μυνήσεις εναντίον όλου του Δ.Σ. του σωματείου για να κινηθεί διαδικασία αυτοφωρου!
Από εκείνη την ώρα οι απεργοί είναι σε συναγερμό αφού περιμένουν και συνέχεια.
Από ό,τι μας είπαν οι απεργοί τα σχεδια της εργοδοσίας και η επιχείρηση τρομοκράτησης χτυπάνε λάθος πόρτα.
Οι χαλυβουργοί δεν πρόκειται να λυγίσουν ενω καλούν σε εγρήγορση και τους άλλους εργαζόμενους και  το λαό που  στηριξε την Απεργία σε συμπαράσταση στο χωρο του εργοστασίου.

Υ.Γ. Σήμερα ο ΣΚΑΙ έλεγε οτι οι απεργοί τρομοκρατούν όποιον θέλει να δουλέψει!!! Τι βρωμερή γελοιότητα. Για όποιον ξέρει από τη στιγμή που το 98%(ή κάπου εκεί) απεργεί, δεν είναι δυνατόν να δουλέψει το εργοστάσιο .ο,τι κι αν λένε. Ειναι τόσο απλό. Δεν παίρνει μπροστά για να το πούμε με απλά λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου