Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση RASS- Κατασκευές και χτυπήματα κάτω από τη μεση

Διαβάζω οτι αυριο θα δημοσιευθεί δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την metro weekend.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν δημοσιεύεται, αφηνεται όμως να "διαρρευσουν"-σιγα το επτασφράγιστο- κάποια στοιχεία.
Το πιο ενδιαφέρον -που βγαζει ματι οτι προκειται για κατασκευή- ειναι οτι στην ερώτηση ποιον θεωρείτε υπευθυνο για το μη σχηματισμό κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρουν υπεύθυνο τον Αλ.Τσίπρα!!
Φαίνεται πως το σύστημα βλέποντας πως χάνει το παιχνίδι επιστρατευει όλες του τις δυναμεις προσπαθωντας να επηρρεάσει την κοινη γνωμη και να δημιουργήσει τασεις. Το ειδαμε να το κανει επιτυχημένα στην περ'ιπτωση της ΔΗΜΑΡ, που τελικα απορρόφησε ενα σημαντικό κομματι της πτωσης του ΠΑΣΟΚ, όταν εν χωρώ όλες οι ςταιρείες έδιναν ποσοστά από 13-17% με αποτελεσμα να θεωρηθεί μια από τις σοβαρες εναλλακτικές λύσεις.
Η νεα συμφωνία των δημοσκόπων είναι να δείξουν το ΚΚΕ σε πολύ χαμηλά ποσοστά, έτσι ωστε να ενισχυθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων το σενάριο της χαμένης ψηφου για το ΚΚΕ, προκειμένου να το μειώσουν όσο πιο πολύ μπορούν.
Τα ίδια έκανε και μια δημοσκόπηση του EXTRA  που ανακοινώθηκε πριν λίγο και που δείχνει το ΚΚΕ σε γελοία πραγματικά ποσοστά. Ολα τα όπλα σε πυρ ομαδόν...
Μειώνοντας το ΚΚΕ βεβαια κάνουν μπίνγκο σε δυο στόχους. Πρωτα από όλα αδυνατίζουν τη μόνη οργανωμένη και άρα επικίνδυνη δυναμη που απειλεί πραγματικά σε επίπεδο ταξικής πάλης και όχι εντυπώσεων το σύστημα, και κατα δευτερο λόγο αποδυναμώνουν την αντιΕΕ πάλη ενω δειχνουν οτι δεν περναει παρά ελάχιστα η άποψη της εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ.Ετσι βεβαια χάνεται και το παιχνίδι με τομνημόνιο και γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου