Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ρε τον μπαγασάκο το σκιαχτρο-Παπαδήμο! - Εβαλε τον Μπαρόζο να κάνει παρέμβαση εκφοβισμού...

 Βρε το μπαγασάκο τον Παπαδήμο. Από ανησυχία βεβαια το έκανε ο ανθρωπος για την πατρίδα. Δεν ήξερε τι να κανει για να μαζέψει τα πρόβατα στη στάνη που ειχαν αρχίσει να δυστροπούν και έβαλε το φίλο του τον Μπαρόζο να κάνει το λυκόσκυλο.  Οσο γι αυτούς τους βρωμοκομμουνιστές που λένε ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικα συμφέροντα που τρέμει το φυλλοκάρδι τους, να το σταματήσουν το παλιομοδίτικο ξεπερασμένο παραμύθι. Ο Παπαδήμος είναι ένας πατριώτης, ένας ουδέτερος θεσμικός παράγοντας, όπως ας πούμε η ΕΤΕ που...Τι έιπα τώρα; Η ΕΤΕ; Λες να έβαλε κι εκεί το χεράκι του ο σκιαχτροΠαπαδήμος; Θα μου πεις εδω δεν ντράπηκε να ζητήσει από τον Μπάρόζο να ζητήσει εξυπηρέτηση, την ΕΤΕ θα ντραπεί που είναι  και δικά του παιδιά; Εκτός αν η ΕΤΕ(δηλαδή οι από πίσω) ζήτησε εξυπηρετηση από τον Παπαδήμο κι αυτός απλά δε χαλασε το χατήρι κανενός.

Εννοείται πως ο Παπαδήμος διέψευσε τον Μπαρόζο που τον ξεμπρόστιασε ποιος ξέρει γιατί. Αλλα ολα αυτα μια χαρά τα βλέπω αφου ανοίγουνε μάτια και καταλαβαίνει ο κοσμος τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του στους διαδρόμους της εξουσίας με όλους αυτούς τους "πατριώτες". Ουστ βρωμεροί!

Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως ο Παπαδήμος προτάθηκε ως Πρωθυπουργός(υπηρεσιακός) από το Σαμαρά και ο Α.Τσίπρας δεν είχε αντίρρηση! Ευτυχώς είπε όχι αυτό το μονόχνωτο το ΚΚΕ και δεν προχώρησε το θέμα. Αλλά όταν αυτός ο τύπος κάνει τετοια χωρίς να είναι πλέον τίποτα, φανταστείτε τι φίδι θα είχαμε στον κόρφο αν ήταν έστω γι αυτό το μήνα Πρωθυπουργός. Δε θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς.

Να τι γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το ρουσφετι εκφοβισμού που ζήτησε ο Παπαδήμος απο το φίλο του τον Μπαρόζο.

 

Γιατί ο Παπαδήμος ζήτησε παρέμβαση Μπαρόζο


 
 
"Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να αποχωρήσει από το club και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό ή ίδρυμα". Η δήλωση αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ερμηνεύθηκε ως ευθεία παρέμβαση των Βρυξελλών στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters, η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν ήταν αποτέλεσμα πιεστικής παρότρυνσης του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από την ΕΕ να στείλει ένα δραματικό μήνυμα με την ελπίδα ότι θα αφυπνιστούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα επειδή ήταν απογοητευμένος από το αδιέξοδο στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

"Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν αίτημα από την Αθήνα", είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters και πρόσθεσε: "Βεβαίως η πρωτοβουλία απέτυχε".

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, o Μπαρόζο ήθελε να αποστείλει απαντητική επιστολή στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο πείστηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να μην το πράξει.

Το επεισόδιο αυτό δείχνει, όπως σημειώνει το Reuters, την αγωνία των Ευρωπαίων να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ δυο επιλογών: Να ασκήσουν επιρροή, ή ακόμη και να παρέμβουν, προσπαθώντας να αλλάξουν την ροή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα ή να παραμείνουν αμέτοχοι διακινδυνεύοντας τις συνέπειες.

Εάν παρέμβουν θα θεωρηθεί ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και ίσως ωθήσουν τους απογοητευμένους έλληνες ψηφοφόρους σε ακραίες αντιευρωπαϊκές απόψεις.  Εάν κρατήσουν αποστάσεις, τότε μπορεί να κατηγορηθούν ότι "νίπτουν τας χείρας τους" , αφήνοντας ουσιαστικά την Ελλάδα να απομακρυνθεί από το ευρώ και την ΕΕ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με τις απαξιωτικές για τους Έλληνες δηλώσεις της στην Guardian και το πρόσφατο τηλεφώνημα της Άγκελα Μέρκελ στον Κάρολο Παπούλια με το οποίο φέρεται να του ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ είναι παραδείγματα του κινδύνου που διατρέχουν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να θεωρηθούν ότι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας, σημειώνει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου