Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο φοβος της ακροδεξιάς και ο πόνος της Le Monde

Mε την Ελληνική δεξιά, που αυτοαποκαλείται κεντροδεξιά, να ακροδεξιοποιείται με γρήγορους ρυθμούς(ρίξτε μια ματιά στα μπουμπούκια που επανέκαμψαν η για πρώτη φορά εντάσσονται και θα καταλάβετε), αλλά και με την υπόλοιπη ευρωπαική δεξιά να κάνει το ίδιο, ξαφνικά το σύστημα ανακαλύπτει τον κίνδυνο φασιστικών κομμάτων και ακραίων ρατσιστικών μορφωμάτων, λες και δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση!
Το βρήκαμε στο "Σαν σήμερα" και μας έκανε εντύπωση. Βέβαια δεν είναι κακό να το λένε έστω και για τα μάτια. Κακό είναι να μην ξέρουμε εμείς ότι το λένε και το προβάλουν έτσι για τα μάτια, την ώρα που ετοιμαζουν όλες τις πιθανές λύσεις για άμυνα ενός σαπισμένου καπιταλιστικού  κόσμου που καταρρέει και απειλεί να πέσει στο κεφάλι μας.
"Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα που φέρει τον τίτλο: «Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης». «Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» τονίζει η επιστολή."
 ........
Αν δεν κανω λάθος το θεμα με τους Εβραίους έχει παλιώσει πια και δεν κολάει. Μηπως θα έπρεπε στη θέση τους να βάλουν τους Παλαιστίνιους που εξοντωνουν οι Ισραηλίτες σαν αδεσποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου