Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις – Αποφάσισαν νέες εκλογές

το ποντίκι

thumb
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αποφασίστηκε η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.
Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις
16:20 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επέμεινε στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.
16:16 Αύριο στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι τις επόμενες εκλογές.
16:12 «Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιο έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Κάθε Έλληνας πρέπει να διαβάσει τα πρακτικά για να δει αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο τις στρατηγικές των κομμάτων. Επικράτησε τυχοδιωκτισμός και αλαζονεία» επισήμανε ακόμα.         
Παράλληλα δήλωσε πως «ακούσαμε να διατυπώνεται από τον κ,. Καμμένο η πρόταση να στηρίξουμε κυβέρνηση Καμμένου για την καταγγελία του Μνημονίου. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε και μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα πολύ λιγότερο, αλλά τηρήσαμε μια απόλυτα υπεύθυνη στάση»       
Έκανε λόγο και για τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, διευκρινίζοντας ότι «κάναμε προσπάθεια να πείσουμε αυτά τα δύο κόμματα να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες, δεν το πετύχαμε».
Δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ακόμα πως «κάποιοι παρερμηνεύουν την ερμηνεία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός δεν ήθελε εκλογές».
16:02  «Τελείωσε η διαβούλευση» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
16:01 «Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου