Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Σωτήρης Πέτρουλας - 21 Ιουλίου 1965 21 Ιουλίου 2012

Οταν ανεβαίνεις Σταδίου στη γωνία με τη Χρ.Λαδά ρίχνε μια ματιά στην κολώνα απέναντι στα αριστερά σου... Πριν από 47 χρόνια, στα Ιουλιανά του '65, άρπαξαν εκείνο το βράδυ οι παρακρατικοί και η αστυνομία το Σωτήρη Πέτρουλα και τον δολοφόνησαν. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πώς.
Οταν ο λαός ξεσηκώνεται το κράτος χτυπάει τους καλύτερούς του.

 

2 σχόλια:

  1. Σέρρες 21/7/1965. Βρισκόμασταν σε αναβρασμό διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων για τα "Ιουλιανά" όταν μας ήρθε η είδηση: Σκότωσαν τον Σωτρήρη Πέτρουλα"! Δεν τον ξέραμε. Αναστατωθήκαμε για μια στιγμή και αμέσως, οι Σερραίοι Λαμπράκιδες πήραμε όρκο να συνεχίσουμε τον αγώνα. Τον όρκο αυτόν τον τηρήσαμε και τον τηρούμε ακόμη και σήμερα... Την επομένη ένας φίλος έφερε από την Αθήνα μαγνητοφωνημένο το τραγούδι του Σωτήρη με τη φωνή του Μίκη. Το μάθαμε και το τραγουδήσαμε αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μνήμη μου πήγε πίσω 47 χρόνια! Μέτρησα ότι από τον πυρήνα εκείνο των Λαμπράκηδων στις Σέρρες που δώσαμε όρκο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΚΙΣΕ ΠΟΤΕ. Ούτε ένας βόγκηξε. Ούτε ένας κουράστηκε. Όλοι συνεχίζουμε τον αγώνα και συχνά επικοινωνούμε... και αυτοί που «έφυγαν», έφυγαν ορθοί και αλύγιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή