Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΣΥΝ: Ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού


από το Εθνος

Για ωμή βία και αυταρχισμό έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας για το άνοιγμα της Χαλυβουργίας Ελλάδος.


«Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος, αποτελεί ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Η εργοδοσία Μάνεση για 9 μήνες επιστρατεύει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προχωρά σε απολύσεις και εκβιασμούς, στρώνοντας το δρόμο για την σημερινή κατάληξη», αναφέρει στην ανακοίνωση.


«Η πολιτική ευθύνη της σημερινής ευθείας καταπάτησης δια της βίας,των συλλογικών αποφάσεων των εργαζομένων της Χαλυβουργίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τα στελέχη της που εδώ και καιρό έχουν αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην εκστρατεία ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς», προσθέτει.


Και καταλήγει: «Η αλληλεγγύη όλου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας προς τους Χαλυβουργούς,είναι τώρα το άμεσο καθήκον μας.Ο αγώνας για αξιοπρέπεια δεν σβήνει,δεν καταστέλλεται. Όλοι και όλες στην Πύλη της Χαλυβουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου