Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ…
Αριστερά και πολιτικήΟι μεγάλες συγκεντρώσεως αλληλεγγύης προς τους απεργούς χαλυβουργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, με κορυφαία σε μαζικότητα και αποφασιστικότητα αυτή της Αθήνας, έδειξε ένα μόνο πράγμα. Ότι από τον λαό και την εργατική τάξη η κυβερνητική τρόικα, η ευρωπαϊκή τρόικα και η εργοδοσία, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ!

Μια απάντηση μαχητική για την τεράστια επίθεση που εξαπέλυσαν κατά των απεργών χαλυβουργών και γενικότερα κατά των δικαιωμάτων του λαού της εργατικής τάξης.


Ήταν τόσο συγκλονιστική η συγκέντρωση στην Ομόνοια που θύμιζε τις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων. Η δε πορεία απλώθηκε από το Σύνταγμα σχεδόν μέχρι την Ομόνοια! Η διαφορά ήταν ότι τώρα οι συνειδήσεις ήταν όλες πιο ψημένες και πιο αποφασιστικές. Στα μάτια των διαδηλωτών έβλεπες τη σπίθα και ότι κοιτούσαν πολύ μακριά, σε αγώνες σκληρούς και θυσίες που έρχονται και πρέπει να τους δώσουν όρθιοι αλύγιστοι.

Η κυβέρνηση που νόμισε ότι με την επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία «καθάρισε» απλώς δεν αντιλήφθηκε σε τι δίχτυ ταξικής πάλης έχει εμπλακεί. Από αυτό το δίχτυ όπως, άφησαν να διαφανεί οι χαλυβουργοί, αλλά και οι εργαζόμενοι δεν θα βγει νικήτρια. Ένα μήνα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την κυβερνητική τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η ταξική αντιπαράθεση κτύπησε κόκκινο. Κι εκεί που κάποιοι πανηγύριζαν ότι με την πτώση του ΚΚΕ θα επέλθει και πτώση των αγώνων και της θέλησης των εργαζομένων να σταθούν αλύγιστοι, ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι η εργατική τάξη όχι μόνο στέκεται στα πόδια της αλλά αρχίζει μια συσπείρωση που δεν την είχαν υπολογίσει.

Στη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια, εκτός από το ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ, την ΜΑΣ και την ΟΓΕ, που με εξαίρεση την ΟΓΕ κατέβηκαν για πρώτη φορά χωρίς ή με ελάχιστες σημαίες, παρουσία είχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, το ΚΚΕ μ-λ  και το Μ-Λ ΚΚΕ σε κοινό μπλοκ με τις συνδικαλιστικες τους παρατάξεις Εργάς και Ταξική Αντεπίθεση, κάποιες ατομικές παρουσίες από  τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός σωματείων και συνδικαλιστών οι οποίοι έδωσαν μαχητικό παρόν.

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος των Χαλυβουργών Γιώργος Σιφωνιός. Με λόγια σταράτα έστειλε το μήνυμα των απεργών που με συντριπτική πλειοψηφία 97% ενέκριναν: «Είμαστε εδώ ορθοί και αλύγιστοι, συνεχίζουμε την απεργία και τον αγώνα, η τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν θα περάσει, θα νικήσουμε»!


3 σχόλια:

  1. Μια διόρθωση. Το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχαν οργανωμένα στην συγκέντρωση, με κοινό μπλοκ των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων (Ταξική Πορεία και ΕΡΓΑΣ), όπως φαινεται και σε φωτογραφία και όχι με "ατομικές" παρουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανότατα δεν το πρόσεξε ο "Αριστερά και πολιτική" που έγραψε το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστή η παρατήρηση, η διόρθωση έγινε στο αρχικό κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή