Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Πρόταση νόμου για κατάργηση του Μνημονίου από ΚΚΕ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Πρόταση νόμου για το «ξήλωμα» όλων των μνημονιακών μέτρων κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή επιβεβαιώνοντας την προεκλογική του δέσμευση. Επιπροσθέτως, με τον τρόπο αυτό ο Περισσός φαίνεται να επιθυμεί να τραβήξει μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή μεταξύ της δικής του αντιπολιτευτικής τακτικής και αυτής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν για την κατάργηση συνολικά του Μνημονίου αλλά για την επαναφορά των εργασιακών.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο του ΚΚΕ προτείνεται η κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπροθέσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ ζητά την την κατάργηση του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015 καθώς επίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων. Είναι οι νόμοι που: τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα. Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιβάλλουν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων…»και σημειώνουν ότι «τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Η πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ στην Βουλή και η προσπάθεια που θα καταβάλει να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα».
Σχόλιο εδώ και τώρα: Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον το πως θα φερθούν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής. Επίσης ο τρόπος που θα αντιμετωπισθεί από τα ΜΜΕ και οι συγχύσεις που θα επιχειρηθούν. Θα μάθουμε αρκετά από τη διαδικασία αυτή. Πολύ σωστή και καθαρή κίνηση.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί με συνέντευξη τύπου στις 11.30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου