Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το ρεύμα... ρευματάκι - Κατά 66% αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος

Μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει το δρόμο των περικοπών στις αποδοχές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κλπ., μπορεί η ανεργία να τρέχει ξέφρενα σπάζοντας τα κοντέρ, μπορεί ο κόσμος να μην αγοράζει πετρέλαιο μες το καταχείμωνο δείχνοντας στην πράξη σε ποιά κατάσταση τον έχουν φέρει, η ΔΕΗ όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα και ετοιμάζεται να βάλει κι αυτή το χεράκι της στη σφαγή αυξάνοντας τα τιμολόγια όχι 2 ή 3%, όχι 13% όπως έκανε πέρσι τον Ιανουάριο διά της πλαγίας, αλλά από 25% έως 45% όπως διαβάζουμε!!! Κι όποιον πάρει ο χάρος.
Ο λόγος για όλα αυτά είναι το να κάνουν τη ΔΕΗ όσο πιο ελκυστικη μπορούν για τα κοράκια των αγορών, τους προσφιλείς μας "επενδυτές", όταν έρθει η στιγμή για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εταιρείας.
Το 2012 πολύς κόσμος στην Ελλάδα θα μείνει χωρίς ρεύμα, αφού οι απλήρωτοι λογαριασμοί καλπάζουν φυσικά κι αυτοί αφού ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.
Αυτό που μας κάνει ακόμη εντύπωση είναι το ότι εκτός του ΚΚΕ που προσπαθεί να βάλει το ζήτημα στην πρώτη γραμμή, οι υπόλοιποι  μάλλον το υποτιμούν, με αποτέλεσμα ο λαός, μες την παραζάλη του από το βομβαρδισμό που δεχεται, να μην έχει δείξει ακόμη κάποια αντίδραση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Να τι γράφει ο Ριζοσπάστης σήμερα, που και πάλι έχει το θέμα στην πρώτη σελίδα, οχι μόνο σε μιά στήλη:

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ - Κατά 66% αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στις 126.164 έφτασαν οι διακοπές ρεύματος που έκανε η ΔΕΗ από το Μάη έως τον Οκτώβρη του 2011, εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών. Την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οι διακοπές εκτοξεύθηκαν στις 210.253 (αύξηση 66%)! Τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος του ρεύματος, χωρίς να υπολογίζονται τα χαράτσια και άλλες επιβαρύνσεις, που είτε δεν έχουν, είτε δεν μπορούν να πληρώσουν.
.........

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε για το πρόβλημα η ΓΓ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα που αναμεσα σε άλλα τονίζει:

"Περισσότερες ακόμη οικογένειες θα χάσουν τις όποιες δυνατότητες για να έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ θα αυξηθούν εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και θα αποκλείονται έτσι από την ηλεκτροδότηση.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του για την αποτροπή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων και ταυτόχρονα προβάλλει την ανάγκη για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης με έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και θα διασφαλίσει τη δραστική μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου