Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

«Καθρεφτάκια και χάντρες» για το λαό

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Ο Κ. Ησυχος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία και Αργεντινή). Λίγο πριν την αναχώρηση απ' τη Βραζιλία έκανε την ακόλουθη δήλωση στον ρ/σ «Κόκκινο»: «Η Βραζιλία θα θέσει στο ΔΝΤ θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και γενναίας διαγραφής του που θα συνοδεύεται από πολιτικές ανάπτυξης. Η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον ελληνικό λαό».

Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλο θράσος για να κάνει τέτοιες δηλώσεις και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τόσο κι άλλο τόσο. Εκμεταλλευόμενη τα βάσανα του ελληνικού λαού, προσπαθεί να τον ξεγελάσει με χάντρες και καθρεφτάκια. Η Βραζιλία θέτει ήδη ζήτημα στο ΔΝΤ για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας. Οχι, όμως, γιατί την πήρε ο πόνος για τη φτώχεια του ελληνικού λαού. Αλλωστε, οι Βραζιλιάνοι φυτοζωούν σε συνθήκες απερίγραπτης φτώχειας έως πλήρους εξαθλίωσης. Ο μόνος πόνος που έχει η κυβέρνηση της χώρας είναι για τα συμφέροντα της αστικής της τάξης, που τα θέλει όλα δικά της και αρνείται να αναλάβει κομμάτι των ζημιών της κρίσης. Αυτό το κρύβει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί κρύβει ότι κι αν ακόμα η Βραζιλία έπειθε το ΔΝΤ και αυτό με τη σειρά του έπειθε την ΕΕ και την ΕΚΤ να «κουρέψουν» το χρέος, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την ενίσχυση των καπιταλιστικών επενδύσεων, όχι μόνο ούτε ψίχουλο δε θα έφτανε στο τραπέζι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών αλλά θα καλούνταν να πληρώσουν το μάρμαρο και της νέας καταστροφής κεφαλαίου, με πρόσθετα, σκληρά μέτρα.

Το ότι ο λαός δεν έχει να προσδοκά τίποτα απ' την έλευση της καπιταλιστικής ανάπτυξης το βεβαιώνει η ίδια η Βραζιλία, αφού σε τίποτα δεν ωφελούνται οι στοιβαγμένοι στις φαβέλες απ' την καπιταλιστική ανάπτυξη που τρέχει γοργά στη χώρα τους. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, ως αντίπαλος του λαού της χώρας, είναι αντίπαλος και του ελληνικού λαού. Αλλων τα συμφέροντα υπηρετεί, όπως τα συμφέροντα άλλων και όχι του ελληνικού λαού προωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις, τις θέσεις του αλλά και την έγνοια του για σύναψη συμμαχιών με καπιταλιστικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου