Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Άνοιξε τις πύλες του το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά

902.gr

Ένας χώρος που ντύθηκε γιορτινά και ένα ζεστό καλωσόρισμα από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ υποδέχονται από το πρωί του Σαββάτου τους μικρούς επισκέπτες του Πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Μία πρόταση για τις γιορτές η οποία συνδυάζει τη δημιουργικότητα των παιδιών με την επαφή τους με την καλή πολιτιστική δημιουργία, με περιεχόμενο που την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις ανάλογες δραστηριότητες που διοργανώνονται αυτή την περίοδο για παιδιά από διάφορους φορείς.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του διημέρου εδώ)

Παρακολουθήστε στον «902.gr» στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένα πολύβουο μελίσσι δημιουργίας και παιχνιδιού στήθηκε νωρίτερα από τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ γύρω από τους πάγκους με τις χειροτεχνίες.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις του πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά.

Σε δήλωσή της τόνισε: «Τα νέα ζευγάρια σήμερα ζουν κυριολεκτικά έναν οικονομικό, πνευματικό και πολιτιστικό Γολγοθά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό η ΚΝΕ παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες και στο παρελθόν και σήμερα προκειμένου να δημιουργήσει χώρους ψυχαγωγιας αλλά και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, που ανεβάζουν την κρίση και την πρωτοβουλία τους. Αυτές τις προσπάθειες τις στηρίζει με όλη του τη δύναμη το ΚΚΕ και είμαι βέβαιη ότι τον επόμενο χρόνο θα γίνουν πολύ περισσότερες και σταθερότερες αυτές οι πρωτοβουλίες της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας».

Αυτήν την ώρα το πρόγραμμα συνεχίζεται με προβολή ταινιών μικρού μήκους από το φεστιβάλ Ολυμπίας και στις 12 το μεσημέρι, στη σκηνή ανεβαίνει η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά είναι το θεατρικό έργο που επέλεξε φέτος να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ. Ενα έργο διασκεδαστικό, με πλοκή και μηνύματα εύληπτα από τα μικρά παιδιά.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 6 το απόγευμα με το εργαστήρι του χιονάνθρωπου, αφήγηση παραμυθιού και συναυλία της παιδικής χορωδιας Antis Children Choir με τραγούδια του Α. Ξένου για παιδιά.




Το πρόγραμμα ξεκίνησε με δημιουργικό εργαστήρι. Τα παιδιά, με την βοήθεια και καθοδήγηση νεαρών παιδαγωγών και έχοντας στη διάθεσή τους όμορφα υλικά, έφτιαξαν τις δικές τους γιορτινές κάρτες και στολίδια με τα οποία στόλισαν το δέντρο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου