Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο φασισμός που ερπει - Νεκρός βοηθός διαιτητή από ξυλοδαρμό

Η αθλητική ιδέα πάνω απ' ολα στις πολιτισμένες χώρες της ΕΕ που μάλιστα κατηγορούν άλλους λαούς για αγριότητα,  απολιτισιά και  βιαιότητα.
Μήπως κάποια πράγματα βρωμάνε φασισμό ακόμη κι αν δε φαίνεται και κρύβεται πίσω από αθώα εφηβικά πρόσωπα; Μήπως η σκιά του φασισμού έρπει πίσω από κάθε "λογική" αυτού του συστήματος;
Ο κόσμος που ζούμε, ο καπιταλιστικός κόσμος της επιβολής και του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα, βρωμάει από παντού. O άγριος ανταγωνισμός δεν μπορεί παρά να παράγει βία και φασισμό.
Μήπως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την κόκκινη κάρτα;

Σοκαριστική είδηση που διαβάζουμε στα ΝΕΑ

"Ποδοσφαιριστές ομάδας Εφήβων ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου βοηθό διαιτητή στην Ολλανδία, σε αγώνα για το πρωτάθλημα υποδομών.

Δράστες είναι παίκτες της ομάδας Εφήβων Νιούεβ Σλότεν και θύμα, ο 41χρονος Ρίτσαρντ Νιουβενχάουζεν, ο οποίος ήταν βοηθός διαιτητή, στο παιχνίδι με την Μπόιτενμποις την Κυριακή, στην πόλη Αλμέρε.

Οι νεαροί χτυπούσαν τον βοηθό διαιτητή με κλωτσιές ακόμα και όταν αυτός ήταν πεσμένος στο χορτάρι. Ο 41χρονος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

...
Ο Νιουβενχάουζεν, ήταν βοηθός διαιτητή σε ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνιζόταν και ένας από τους γιούς του! «Το έκανε αυτό κάθε εβδομάδα. Το απολάμβανε. Ηταν ένας πραγματικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου» πρόσθεσε ο Μαρσέλ Οστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου