Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Θ.Παφίλης: Κοροϊδία τα περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία (VIDEO)

902,gr
Θ.Παφίλης: Κοροϊδία τα περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία (VIDEO)


Δείτε την παρέμβαση του Θ. Παφίλη


902,grΕγκρίθηκαν από τη Βουλή δυο συμβάσεις με την Ελβετία και το Βέλγιο, για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. Καταψηφίζοντας τις συμβάσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης,τόνισε πως «ενώ όλοι συζητούν τι γίνεται με τη συμφωνία με την Ελβετία, ουσιαστικά αυτό το πρωτόκολλο γίνεται για να προστατεύσει όλους αυτούς με τις καταθέσεις».

Χαρακτήρισε κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό τις συζητήσεις περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους και σημείωσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί πως τα αστρονομικά ποσά είναι ο ιδρώτας και το αίμα του, όλα αυτά τα χρόνια, αφού «ο πλούτος που παράγει σωρεύεται στα χέρια μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως σε συνθήκες απελευθέρωσης των αγορών και ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της φοροδιαφυγής, καθώς υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι που κανείς δε θέλει να ακουμπήσει.

Αναφερόμενος στη στάση πολιτικών κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύουν σε κυρίαρχο ζήτημα τη διαφάνεια των καταθέσεων στο εξωτερικό, σημείωσε χαρακτηριστικά : «Αυτό είναι το κεντρικό θέμα ή το ότι αποτελούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού; Πόσα θα μαζέψουν από τη φορολόγηση;». Μάλιστα, αναφερόμενος στις ισχύουσες διατάξεις, θύμισε ότι «οι προϋποθέσεις χειροτερεύουν την κατάσταση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένες τράπεζες. Ουσιαστικά είναι κοροϊδία».

Συμπλήρωσε ότι με όσα προβλέπονται «οι εταιρείες μένουν απέξω», ενώ για τον έλεγχο «παρεμβάλλονται τόσα απόρρητα, φορολογικό, επιχειρηματικό κλπ. που θα καταλήξει σε μια δικαστική διαμάχη που θα κρατήσει χρόνια». Τέλος, τόνισε ότι η πραγματική κοροϊδία είναι η «απίστευτη φοροαπαλλαγή προς το μεγάλο κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου