Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανοίγουν δρόμο στις απολύσεις στο Δημόσιο

Άλλη μια δέσμευση της κυβέρνησης πρόκειται να υλοποιηθεί.

Θυμόμαστε όλοι  την υπόσχεση να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Παρά τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά ν όμως, φαίνεται πως υπήρχαν κι άλλες δεσμεύσεις προς την Τρόικα.
Και βέβαια, για το καλό  της πατρίδας πάντα, φαίνεται πως προέχουν οι δεσμεύσεις προς την τρόικα.
Ετσι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (χωρίς "χρονοβόρες διαδικασίες" κοινοβουλευτικού τύπου) το κράτος θα ξεφορτωθεί μερικές χιλιάδες Δ.Υ.
Έτσι για να μη νομίζουμε πως δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις...
Να τι λέει το in.gr:

"Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προχωρήσει η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
Αθήνα
Η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση εντός του 2013 με συγκεκριμένα κριτήρια και παραδέχτηκε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες.

Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25% και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.

Όπως είναι γνωστό οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία, την Παιδεία και την αστυνομία.
....
Επιπροσθέτως, κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία αυτή πρέπει να καθιερωθεί στο Δημόσιο και ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να εργάζεται εκεί που έχει ανάγκη το κράτος και όχι εκεί που αρχικά διορίστηκε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

.....

Να πούμε οτι ο κ.Μανιτάκης δήλωσε ότι αυτό δεν είναι απαίτηση της Τρόικας, αλλά το κάνουμε από μόνοι μας...


Τωρα τί πρέπει να πούμε; Συγχαρητήρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου