Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μπούμερανγκ η επίδειξη πυγμής

902.GR

Ερώτηση: «Ήταν πολιτική απόφαση η επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, την επιχείρηση του κ.Μάνεση, στον Ασπρόπυργο;».
Υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Θα μπορούσα να σας πω όχι, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η απάντηση είναι ναι, ήταν μια πολιτική απόφαση».
Ερώτηση: «Εχετε μετανιώσει γι' αυτό;».
Υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Καθόλου...».

Ερώτηση: «Πάντως πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να σας ρωτήσει: Παρενέβη η Ελληνική Αστυνομία για να προστατέψει τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία απέναντι στους εργαζόμενους, την κέρδισε τη μάχη, και πριν από λίγο καιρό ο κ. Μάνεσης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει η Χαλυβουργία. Τώρα θα ξαναπάνε τα ΜΑΤ να ανοίξουν το εργοστάσιο για να μπουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν;».
Υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Άδικο. Η Ελληνική Αστυνομία τι πρέπει να κάνει; Να εφαρμόζει τη νομιμότητα. Εκεί υπήρχε εισαγγελική παραγγελία»(!).

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο παραπάνω διάλογος από τη συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, στο περιοδικό «UNFOLLOW». Οχι τόσο επειδή ο υπουργός επιβεβαιώνει προκλητικά ότι η απόφαση για επέμβαση των ΜΑΤ κατά των χαλυβουργών ήταν «μια πολιτική απόφαση», άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου το διαφήμιζε από τότε ότι η επέμβαση έγινε με εντολή του πρωθυπουργού. Ούτε επειδή καταρρέουν παταγωδώς τα φαιδρά επιχειρήματα που πρόβαλε τότε ο πρωθυπουργός, κοπτόμενος ότι «υπερασπίζεται το πιο ιερό δικαίωμα, το δικαίωμα
στην εργασία», άλλωστε δεν έβγαλε κιχ όταν ο Μάνεσης έβγαλε τους εργάτες σε υποχρεωτική
διαθεσιμότητα. Αλλά κυρίως γιατί δείχνει πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση να κλιμακώσει την
καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος προκειμένου να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν πρόκειται να τους περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου