Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Οι εξελίξεις στην Κύπρο I: Το ΑΚΕΛ ως "αντιμνημονιακή αντιπολίτευση" του εαυτού του

Lenin Reloaded


Τα παιδιά του Χριστόφια διαδηλώνουν κατά του μνημονίου

«Αγανακτισμένα» με το μνημόνιο εμφανίζονται τα παιδιά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.


Αμφότερα παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ την ίδια ώρα τάσσονται στο πλευρό του πατέρα τους. Πηγή: CY Today


Αποτάσσεται το Μνημόνιο ο Χριστόφιας


Από μήνα σε μήνα μετατίθεται η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τρόικας για τη σύναψη του δανείου στήριξης της Κύπρου.


Στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη απλώς επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμφωνία μεταξύ των εταίρων της Τρόικας και η απόφαση μετατέθηκε για μετά τα μέσα Ιανουαρίου, αφού εν τω μεταξύ παραδοθεί η τελική έκθεση της PIMCO για την αξιολόγηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Πηγή: Καθημερινή


ΣΗΜΕΙΩΣΗ LR
Το ΑΚΕΛ, αφού αποδέχτηκε την αναγκαιότητα του Μνημονίου και ψήφισε όλα τα σχετικά εφαρμοστικά μέτρα (26 αντεργατικά νομοσχέδια "πέρασαν" από την κυπριακή Βουλή σε 29!!! λεπτά), προετοιμάζει τώρα το έδαφος για τον ρόλο της "αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης", με δεδομένο το γεγονός ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος απειλείται περισσότερο από τον Γ. Λιλλήκα παρά από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά.


Το αν μια τόσο αξιοθρήνητη τακτική εξαπάτησης της λαϊκής βάσης του κόμματος αποδώσει εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα των προπαγανδιστικών μηχανισμών του κόμματος απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα. Το βέβαιο είναι ότι μετά τις προεδρικές εκλογές δεν είναι μόνο τα βιολογικά παιδιά του Χριστόφια που θα δούμε να διαδηλώνουν εξοργισμένα κατά του μνημονίου που ο ίδιος έφερε, αλλά και τα πολιτικά του.

2 σχόλια:

  1. Εδω κολλάει το "συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια" όταν εγκαταλείπονται οι βασικές αρχές. Τότε η κατάντια είναι απλά μια λογική εξέλιξη. Εδω ειναι μια κλασσική περίπτωση όπου αυτοί που θα κάνουν το έγκλημα δεν είναι καθόλου "παλιάνθρωποι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή