Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι το αφεντικό...

Ακούσαμε το πρωί το διοικητή της ΕΥΔΑΠ να μας λέει για το πόσο κακά διοικείται το Δημόσιο γενικά και η ΕΥΔΑΠ ειδικά, πριν από τη δική του διοίκηση φυσικά.
Τον ακούσαμε να λέει δημαγωγικά πως το νερό δεν πρόκειται να αυξηθεί και πως αν γίνει αυτό αυτός "θα έχει αποτύχει και θα πρέπει να πάει σπίτι του".
Στη συνέχεια όμως τον είδαμε να μην απαντάει στο αν είναι υπέρ  της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ,  ενώ στο τέλος της παρουσίας του στο mega είπε πως η άποψή του είναι ότι το κράτος "δεν μπορεί να είναι παραγωγός και πρέπει να μείνει στο ρόλο του συντονισμού και του ελέγχου..."
Με λίγα λόγια  καταλάβαμε μια χαρά πως προετοιμάζει και την ΕΥΔΑΠ, κοινώς τη σουλουπώνει, για να πάρει κι αυτή την άγουσα για τον πάγκο των αγορών μαζί με τα άλλα καλούδια που έχει η Ελλάδα για πούλημα.
Όσο για τα τιμολόγια που "δεν θα αυξηθούν" τι εννοεί; Οτι αν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ (πράγμα που δεν πρόκειται να περάσει έτσι) οι ιδιοκτήτες της θα τον ρωτήσουν όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού; Δηλαδή οτι η κυβέρνηση θα ασκήσει έλεγχο στα μονοπώλια;
Μα αν δεν κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση σωστά τη δουλειά η πραγματική εξουσία θα την απολύσει και θα βάλει άλλο διαχειριστή. Μας δουλεύουν;
Λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο υπηρέτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου