Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ευστοχία... ανερωτη

Βαφτίζοντας την εξόντωση και την εξαθλίωση του λαού, γενναιότητα της κυβέρνησης, ο Γ.Στουρνάρας συνεχισε στην ίδια γραμμή εκβιασμού και εκφοβισμού που ακολουθείται με συνέπεια απο την τρικομματική.
«Αν νερώσουμε το κρασί μας" έιπε " για παράδειγμα στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα υπάρξει πίεση για παραπάνω μέτρα».
Ηθελε να πει, "αν τολμήσετε να αντιδράσετε και να σηκώσετε κεφάλι, θα φτύσετε αίμα".
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που τους απόμεινε, αφού τα επιχειρήματα έχουν πια στερέψει και καμιά λογική, πέρα από τη δική τους δεν μπορεί να στηρίξει τα όσα συμβαίνουν. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Όσο βλέπουν μάλιστα το τείχος του φόβου να κλονίζεται μεν, να μην πεφτει δε, συνεχίζουν με λύσσα να ποντάρουν στο χαρτί της τρομοκράτησης, 
Κατά τα άλλα ο κ.Στουρνάρας βλέπει τους στόχους να μπορούν να εκπληρωθούν, τί άλλο θα μπορούσε να πεί, και επομένως τα μέτρα επαρκή, όσο οι σκλάβοι δέχονται σιωπηλά τη μοίρα τους. Μέχρι να μην είναι επαρκή βέβαια.
Όταν μάλιστα η αλήθεια δε συμφωνεί μαζί τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την διασύρουν. Για παράδειγμα κόντρα στις προβλέψεις των ειδικών της ΓΣΕΕ αλλά και του ΟΟΣΑ που βλέπουν την ανεργία να τρέχει προς το 30%, η ΤτΕ και η κυβέρνηση μιλούν για ανεργία που μειώνεται στο 22% την επόμενη χρονιά. Όμως ακόμα κι αν δεχτούμε τη δική τους πρόβλεψη για ύφεση στο -4,5%, πως γίνεται άραγε να μεγαλώνει κι άλλο η ύφεση, που σημαίνει πως κλείνουν δουλειές, αλλά παράλληλα να μειώνεται η ανεργία; Ένας τρόπος υπάρχει μόνο. Να δουλεύουν οι εργαζόμενοι χωρίς να πληρώνονται. Τόσο απλό.
Οταν τους ρωτούν βέβαια η απάντηση είναι κλασσικά ότι "αν δεν είχαμε δεχτεί το μνημόνιο η ανεργία θα ήταν 650%! Άλλος για το τρελαδικο;

Πάμε καλά λοιπόν. Εύστοχα τα μέτρα. Απ'ευθείας στο δόξα πατρί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου