Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

To μήνυμα του ΚΚΕ για το 2013 : "Να γίνει το 2013 χρονιά λαϊκής χειραφέτησης αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος "


902.gr







Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να γίνει το 2013 η χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες, τονίζει το ΚΚΕ σε μήνυμά του στο λαό για τη νέα χρονιά.


«Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει αμύθητα κέρδη στην πλουτοκρατία και ταυτόχρονα γεννά κρίσεις και πολέμους, φέρνει φτώχεια, δυστυχία και καταστολή στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες πουν όχι στις θυσίες για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τόσο πιο ικανός θα γίνει ο λαός και στον καθημερινό του αγώνα αλλά και για να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις προς όφελός του, για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.


Το ΚΚΕ, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δρα το λαϊκό κίνημα, με συνέπεια, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα ριχτεί στη μάχη για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της. Να μην εξαπατηθούν ξανά τα λαϊκά στρώματα από τα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Το ΚΚΕ γνωρίζει και εμπιστεύεται τις αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, οι μισθωτοί των εργοστασίων και των γραφείων. Αυτή η κοινωνική δύναμη μπορεί με την ταξική της οργάνωση και γραμμή να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Με σταθερότητα να χαράξει το δρόμο για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ώστε να γίνουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος. Αυτός είναι ο δρόμος για να κατακτήσουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, οι γυναίκες τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα και να μην πληρώνουν με ανεργία και φτώχεια τα αδιέξοδα και την κρίση που φέρνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ.


Αυτός είναι ο δρόμος για να αναπτυχθούν σχεδιασμένα όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, για να απαλλαγεί ο λαός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη ληστεία και τα δεσμά των μονοπωλίων, από τις εξαρτήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για να μη ζήσει ο λαός και πληρώσει με αίμα και δάκρυα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προκειμένου να μοιράσουν τα μονοπώλια τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της και τις αγορές.


Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ προχωρά αποφασιστικά, ώστε να γίνει πιο ικανό και ισχυρό για την εργατική τάξη και το λαό με το 19ο Συνέδριό του, εξοπλισμένο με συμπεράσματα και διδάγματα από τις εξελίξεις, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα και τις επιταγές των καιρών, για το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου