Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κατά τ'άλλα καλά...


Oι ειδήσεις που ξεχωρίσαμε σήμερα το πρωί από εφημερίδες και σάιτ.


Αυξήσεις 30% στα τιμολόγια ζητεί η ΔΕΗ

(Ναυτερμπορική)

Αυξήσεις της τάξης του 30% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 προτείνει η ΔΕΗ.

Οι αυξήσεις ζητείται να γίνουν σε τρία στάδια (1.1.2013, 1.5.2013 και 1.7.2013) προκειμένου από την 1η Ιουλίου τα τιμολόγια στη χαμηλή τάση (οικιακοί καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις) να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και αγορών καθώς και εμπορικής διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, παρότι έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό το εμπορικό περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ ζητεί η αύξηση από τον Ιανουάριο του 2013 να είναι της τάξης του 10%, ενώ ισόποσες αυξήσεις ζητούνται και για τις δύο άλλες δόσεις.
......


Σχόλιο : Ετσι οι καταναλωτες θα πληρώνουν ακριβά(όχι όοοολοι), για να μπορούν να πουλάνε και να πληρώνονται ακριβά(στη ΔΕΗ) και οι ιδιώτες παραγωγοί που είναι γνωστές μεγάλες ιδ.εταιρείες. Κατά τα άλλα το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό. Σκασίλα τους. Με λάμπα πετρελαίου...όπως παλιά. Και δεν πα να καούμε όλοι.


Παραμένει στον λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς το βράδυ της Δευτέρας κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.
.......

Σχόλιο: Για να καταλαβαίνουμε πόσο παραμύθια είναι τα περί νομιμότητας. Το κράτος με μια επιστολή μπορεί να παραβαίνει τις δικαστικές αποφάσεις ...για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


Κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης

(Ημερησία)
Θα κλείσουν πολλά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς εν μέσω ψύχους δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο.

Στη Φλώρινα, τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5°C.

«Για καλή μας τύχη ο φετινός χειμώνας ως τώρα δεν ήταν ιδιαιτέρως βαρύς. Επομένως, η θέρμανση στα σχολεία δεν χρειαζόταν να λειτουργεί το ίδιο εντατικά με τις προηγούμενες χρονιές» δηλώνει ο δήμαρχος ΦλώριναςΙωάννης Βοσκόπουλος.

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή τα χρήματα αρκούν για πετρέλαιο έως τα Χριστούγεννα. Αν δεν πάρουμε την τέταρτη δόση και κυρίως αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση τα σχολεία θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά».

Ο δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, από την πλευρά του, περιγράφει με ακόμα πιο δραματικούς τόνους την κατάσταση.

«Ήδη χρωστάμε περίπου 50.000 ευρώ στους προμηθευτές πετρελαίου. Βασιζόμαστε στην καλή τους θέληση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων να γίνεται συντηρητικότερη χρήση της θέρμανσης...."
......

Σχόλιο : Ε, άμα είναι για το καλό της πατρίδας και της οικονομίας ΜΑΣ, ας ξεπαγιάζουν τα παιδάκια, ...Ψυχραιμία χρειάζεται.

Ευρωπαϊκό προφίλ «κτίζει» ο Αλ. Τσίπρας
(Ημερησία)
Του Ηλία Μπενέκου

Με εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ συνεχίζει να «χτίζει» το προφίλ του ο Αλ. Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα δεν ξεχνά και το «μοντέλο» των χωρών της Λατινικής Αμερικής, για το οποίο ουδέποτε έκρυψε το ενδιαφέρον του. Στο πλαίσιο αυτό, χθες παραχώρησε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ ετοιμάζεται και για επίσημες επισκέψεις στα μέσα του μήνα στην Αργεντινή και την Βραζιλία, αποδεχόμενος επίσημες προσκλήσεις που έχει δεχθεί.

....
Σχόλιο : Το ελληνικό...  μοντέλο περιοδεύει. Αμερικάνικα πράματα.Πάνω απ'όλα το προφίλ.

Οταν έρθει βέβαια η ώρα του ανφάς με τα προβλήματα όλοι ξέρουν τι θα γίνει.

Τα είπε χθες και η Φ.Γενηματά στην "Ανατροπή":"Αντιμνημονιακοί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ δεν υπάρχουν. Εντός πλαισίου ΕΕ υπάρχουν σαφή όρια και περιορισμοί και το γνωρίζετε. Η διαφορετική γραμμή από αυτήν είναι του ΚΚΕ. Πρέπει να το πούμε..."(το μεταφέρω με έναν πιο ελεύθερο τρόπο)

Και τον κ. Βούρτση του ΣΥΡΙΖΑ τον έπιασε λίγο το στομάχι του. Να τόλεγε η Λ.Κανέλλη τουλάχιστον..


Όλι ΡΕΝ υπέρ μεταρρυθμίσεων
(ΜEGA)
Είναι ανάγκη η Ευρώπη να συνεχίσει τις εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν βοηθήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ζώνη του ευρώ, είπε σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους Financial Times της Τρίτης ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν.

"Προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση, πρέπει να συνεχίσουμε την απομάκρυνση των διαρθρωτικών εμποδίων και να δώσουμε χώρο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση, πρέπει να επιδιώξουμε μια συνετή δημοσιονομική εξυγίανση και να μετατρέψουμε τις τολμηρές ιδέες σε πειστικές ενέργειες, παράλληλα με τον επανασχεδιασμό και την ανασύνταξη της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης", σημείωσε μεταξύ άλλων.

.....

Τρομερός ο Όλι.
Τα εμπόδια που πρέπει να παραμεριστούν βέβαια είμαστε εμείς, οι ζωές μας, τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, η ανθρωπιά, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Ξεπερασμένα και επικίνδυνα πράγματα. Απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.


Θέλει αρετή και τόλμη η κερδοφορία!


Κατά τ' άλλα καλά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου