Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τσεχία: Νέο κρούσμα αντικομμουνιστικής υστερίας

902.gr
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Ένα ακόμα δείγμα της αντικομμουνιστικής υστερίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τσεχία. Μετά τις προσπάθειες απαγόρευσης και δίωξης των κομμουνιστών, των συμβόλων τους, μετά τις συστηματικές εκστρατείες παραχάραξης της ιστορίας, αλλά και την προσπάθεια δίωξης της δασκάλας και προέδρου της Οργάνωσης της Πράγας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας-Μοραβίας, Μάρτα Σεμελόβα, γιατί δεν δεχόταν αυτή την παραχάραξη, τώρα στο «στόχαστρο» βρίσκεται κομμουνίστρια μέλος δημοτικού συμβουλίου που ανέλαβε την ευθύνη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Μετά τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη χώρα, στη Νότια Περιφέρεια της Βοημίας, το ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας έλαβε 3 από τις 11 έδρες του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια τοποθέτησε την κομμουνίστρια και δασκάλα Βιτσεσλάβα Μπαμπόροβα, ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Η εξέλιξη αυτή ...δυσαρέστησε ένα φιλόλογο σε γυμνάσιο της πόλης Τρεμπόν, ο οποίος συνέταξε κείμενο υπογραφών με τον τίτλο «Μην αφήσετε τους κομμουνιστές να έρθουν πάλι στην εξουσία!», καλώντας παράλληλα τους μαθητές να το υπογράψουν! Τη στήριξή του σε αυτή την «πρωτοβουλία» έσπευσε να δώσει ο γερουσιαστής του αντιδραστικού «Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών» (ODS) Τόμας Γίρσα, καλώντας την Μπαμπόροβα να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο ανάληψης αυτής της ευθύνης.

Η ίδια πάντως σημείωσε ότι «είναι λυπηρό που το κείμενο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, ενώ ο εμπνευστής (του κειμένου) είναι 35 χρόνων, πολύ νέος ώστε να καταλαβαίνει τα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν το 1989 (την περίοδο των ανατροπών των σοσιαλιστικών χωρών)». Και κατέληξε: «Δεν θα' πρεπε να εκμεταλλεύονται τους νέους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου