Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Με νέα ορμή, μαζικά στους δρόμους στις 15 Νοέμβρη

Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις
Με εφόδιο και το χτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ.Εκείνη τη μέρα, φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την κυβέρνηση τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις. Πρώτον, για να βρει αποφασιστική συνέχεια το βήμα που έγινε χτες στην κάλπη, να δείξουν τη δύναμή τους και στο δρόμο όσοι συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις εκλογές.
Δεύτερον, για να δοθεί αποφασιστική ώθηση στην οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού, όρος αναγκαίος για τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών αγώνων, για την απόσπαση κατακτήσεων, το πλάτεμα του δρόμου που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Τρίτον, για να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση, η τρόικα και οι σύμμαχοί τους, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ότι ο λαός δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν προσυπογράφει το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, δε συναθροίζεται στις δυνάμεις που θέλουν το βιοτικό του επίπεδο να γυρίσει δεκαετίες πίσω.
Τέταρτο, για να δείξει ο λαός παλικαρίσια και άφοβα ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται από τις απειλές του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει αν δεν αυτοκτονήσουν πολιτικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αν δε γίνουν συμμέτοχοι στη βαρβαρότητα, που στόχο έχει να χρεοκοπήσει τα νοικοκυριά για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση.
Για όλους αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει την άλλη Δευτέρα να βγουν μαζικά στους δρόμους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Για να σπάσει η προπαγάνδα που θέλει το λαό παθητικό θεατή μιας πολιτικής σάπιας και αντιδραστικής μέχρι το μεδούλι. Που προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους στη γωνία, φοβισμένους και μοιρολάτρες, για να μπορεί το κεφάλαιο απρόσκοπτα να περνάει τη στρατηγική του.
Η σημασία των λαϊκών συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΚΚΕ είναι μεγάλη. Οπως τεράστια είναι η σημασία του να βρουν συνέχεια στις εργατογειτονιές και στους τόπους δουλειάς τα θετικά βήματα που καταγράφονται στις λαϊκές συνειδήσεις. Για να γίνει η αγανάκτηση δύναμη του λαού, με οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα και στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου