Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πύρρεια πανηγύρια

αριστερά και πολιτική


Θα έλεγα ότι οι εκλογικές «νίκες» της κυβέρνησης και της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση δεν είναι παρά πύρρειες. Τα δε γύφτικα πανηγύρια που έστησαν, ήξεραν ότι κρατάνε όσο το τέταρτο του φεγγαριού.


Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομιμοποιήθηκε το μνημόνιο και η λήψη των νέων σκληρών μέτρων. Τα μέσα ενημέρωσης μας έπνιξαν σε ποσοστά και πρασινομπλέ θριάμβους αλλά για τα απόλυτα νούμερα και το ποσοστό νομιμοποίησης κουβέντα.


Για να έχουμε ένα μέτρο της νομιμοποίησης των δικομματικών εκπροσώπων, στις περιφέρειες, αρκεί να πούμε ότι:


Σε όλη τη χώρα οι υποψήφιοι του δικομματισμού μοιράστηκαν τις ψήφους του 37,70% του εκλογικού σώματος. Η αποχή και τα άκυρα –λευκά ήταν το 62,30%!


Στην περιφέρεια Αττικής τα πράγματα ήταν χειρότερα. Οι ψήφοι του δικομματισμού ήταν το 35,66% του εκλογικού σώματος.


Στην Αθήνα ακόμη χειρότερα. Οι ψήφοι του δικομματισμού συγκέντρωσαν μόνο το 30.37% του εκλογικού σώματος.


Ο Σγουρός έλαβε στη Περιφέρεια Αττικής 520.290 ψήφους από τους 2.787.062 εγγεγραμμένους ήτοι εκλέχθηκε με το 18,66% του εκλογικού σώματος


Ο Καμίνης έλαβε στο Δήμο Αθηναίων 77.040 από τους 488.243 εγγεγραμμένους και εκλέχθηκε με το 15,78% του εκλογικού σώματος.


Με τέτοια ποσοστά εκλογής που κυμαίνονται στο 1/6 του εκλογικού σώματος καμιά νομιμοποίηση δεν γίνεται. Αν αύριο η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με τα 4/6 των ψηφοφόρων που ήταν η αποχή και τα άκυρα, δεν υπολογίζω φυσικά τη ΝΔ, μόνο την εκλογική νομιμοποίηση δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί.


Ο κοινωνικός αγώνας αρχίζει τώρα. Η ανατροπή του μνημονίου των νέων μέτρων και των πλαστών εκλογικών αποτελεσμάτων είναι στο χέρι μας. Η αποχή πρέπει να γίνει μαχητική συμμετοχή. Μόνο έτσι θα επιβληθεί εκ των υστέρων το πολιτικό νόημά της που αγνοούν επιδεικτικά οι δικομματικοί μονομάχοι, θεωρώντας ότι η αποχή είναι εν λευκώ νομιμοποίησή τους.


Το δίδαγμα της αποχής: ΑΠΟΧΗ σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ είπε ο δικομματισμός. Οι απέχοντες είδαν την αποχή τους να μετατρέπεται σε πρασινομπλε θρίαμβο με την αναφορά μόνο στα ποσοστά, 51-49%, 52-48% κλπ. σαν να ήταν μέσα και οι απέχοντες και τα άκυρα- λευκά!!! Έχουν καθήκον να τους διαψεύσουν στη πράξη.


Κάτι για τις εκλογές στη Ικαρία. Νίκη του δικομματικού… «πολυκομματισμού»! Είναι λυπηρό, αυτοί που κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ για δογματισμό και έλλειμμα μετωπικής πολιτικής να συνάσσονται με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ. Μετρώντας τις ψήφους στον Β΄ γύρο, με ίδια την αποχή, βλέπουμε ότι, οι ψήφοι της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ πήγαν κατά κύριο  λόγο στον "πολυκομματικό" υποψήφιο. Ποιο αντικαπιταλιστικό μέτωπο σύντροφοι;;; Εκτός και αν, αδογμάτιστα, τοποθετήσατε το ΚΚΕ στο φιλοκαπιταλιστικό μέτωπο, γιατί το έχουμε ακούσει και αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου