Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Την Κυριακή 20 Μάη από τον Τύμβο του Μαραθώνα

 
 33η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ προς τη νεολαία και τους εργαζόμενους
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) την επόμενη Κυριακή 20 Μάη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, ιδιαίτερα τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να πάρουν μαζικά μέρος στην 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.
Στο σχετικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, τονίζονται τα ακόλουθα:
«Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία της Αθήνας, του Πειραιά, ολόκληρης της Αττικής για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στην 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μάη. Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Νικηφορίδη και των άλλων επώνυμων και ανώνυμων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έπεσαν για την υπόθεση της ειρήνης και τη συντριβή του ιμπεριαλισμού.
Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε και παλεύουμε:
- για να τερματιστούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι επεμβάσεις και οι αιματοχυσίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με σκοπό την εξασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Για να αποτρέψουν οι λαοί με την πάλη τους, ένα νέο Ναγκασάκι, μια νέα Κορέα, μια νέα Γιουγκοσλαβία, μια νέα Λιβύη. Για να αποτρέψουμε τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων περιφερειακών δυνάμεων για πολεμική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν.
- για να γυρίσουν στην πατρίδα όλοι οι ένστολοι που βρίσκονται στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες, συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για να μη χύσουν το αίμα τους και να μη χύσουν το αίμα άλλων λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
- για να μην εμπλακεί η Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο σε νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Για να μην γίνει ξανά η ελληνική γη ορμητήριο των γερακιών του πολέμου που θα σφαγιάσουν γειτονικούς λαούς, η θάλασσα και ο εναέριος χώρος δρόμοι διέλευσης των Νατοϊκών φονιάδων. Για να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου.
- για να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
- για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να βάλει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της κρίσης, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης».
Το πρόγραμμα της Πορείας έχει ως εξής:
8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης. 8.30 π.μ. Εκκίνηση Πορείας. 9.30 π.μ. Νέα Μάκρη, στάση και εκδήλωση. 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας, στάση και εκδήλωση. 1.30 μ.μ. Πικέρμι, στάση για ξεκούραση. 2.30 μ.μ. Παλλήνη, στάση για ξεκούραση και εκδήλωση. 3.30 μ.μ. Αναχώρηση από Παλλήνη. 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή, στάση και εκδήλωση. 6.30 μ.μ. Τερματισμός Πορείας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εκδήλωση Υποδοχής των ειρηνοδρόμων - ομιλία - χαιρετισμοί - Συναυλία.
Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα, θα αναχωρούν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ. καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών επιτροπών ειρήνης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-3844853, 210-3827303.

Υ.Γ.(Γιώργος Σαρρής) Με χαρά συμμετέχω στην 33η πορεια ειρήνης, στο κλείσιμο και τη συναυλία που θα γίνει στον τερματισμό.

1 σχόλιο:

  1. απο το 1966 στο 2012... ο αγώνας συνεχίζεται. το 1966 για πρώτη φορά περπάτησα τα 42 χλμ. στα βήματα του Λαμπράκη. συνεχίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή