Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στόχος η εξαφάνιση από προσωπου γης του ΚΚΕ

  Αυτό που με πονάει πραγματικά όλον αυτό τον καιρό δεν είναι φυσικά το ότι το ΚΚΕ δεν ανεβάζει εκλoγικα τα ποσοστά του. Ετσι κι αλλιώς παίζει μπάλα μόνο εναντίον όλων. Ολοι συμφώνησαν και σε στυλ πυρ ομαδόν είπαν ψέματα στον κόσμο οτι "το ΚΚΕ δεν θέλει την εξουσία". Κι ύστερα τρέχα εσύ να το αλλάξεις μονος εναντίον 10 καναλιών στην tv, εκατοντάδων σταθμων στο ραδιόφωνο και χιλιάδων μεγάλων και μικρών site, κάνοντας ταυτόχρονα και τα λάθη σου.

Αυτό που πονάει είναι η κάτι σαν σιωπηλή συμφωνία ανάμεσα στους πιο ετερόκλητους χωρους για να απαξιωθεί, να δυσφημιστεί, να σωπάσει ή ακόμη και να εξοντωθεί και να εξαφανιστεί τελείως το ΚΚΕ. Τόσο που όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή ενός βίαιου ίσως τελειωτικού χτυπήματος κανένας  να μη στενοχωρηθεί και όλοι να δωσουν αν γίνεται τη σιωπηλή συναίνεσή τους.

Ολα αυτα ειναι απλά φυσιολογικά σαν επιδίωξη του συστήματος. Η ολοκλήρωση της καπιταλιστικής λαίλαπας και η σωτήρια για το σύστημα έκβαση της τρομερής καπιταλιστικης κρίσης σκέπτονται πως θα είναι  περίπατος χωρίς τους κομμουνιστές.

Το τί θα γίνει όμως πρέπει να αποφασίσουμε πως εξαρτάται κύρια από όλους εμάς, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, και γενικά όλους όσους πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη με κάθε τρόπο η ισχυρή παρουσία και παρέμβαση του ΚΚΕ στα πράγματα.

Το παρακάτω είναι από το Lenin Reloaded

 

Το πρόσωπο της ιταμότητας, Ελλάδα 2012

1.
Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΚΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Και αποκαλώντας "φασίστα" οποιονδήποτε εξέφραζε την λέξη αυτή και συναισθήματα πατριωτισμού... Τα ποσοστά της Χ.Α. είναι μια διαμαρτυρία στο πολιτικό σύστημα, δεν μετατράπηκαν σε φασίστες ξαφνικά οι Έλληνες πολίτες.
Πηγή

2.
Το μέλλον μας δεν είναι Κομμουνιστικό. Είναι Φιλελεύθερο και Ευρωπαϊκό!
Οι Έλληνες για άλλη μια φορά αύριο (αυτή τη φορά στην κάλπη) θα αποδείξουν πως προτιμούν οπαδούς του Χίτλερ και του Στάλιν παρά φιλελεύθερους.

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε δυνατά το παλιό φοιτητικό μας σύνθημα:
Το μέλλον μας δεν είναι Κομμουνιστικό. Είναι Φιλελεύθερο και Ευρωπαϊκό!
Πηγή

3.
Ο σύντροφος Στάλιν μπορεί να αναπαύεται ήσυχα στον τάφο του, το ΚΚΕ επαγρυπνεί, αποφασισμένο να εκπληρώσει την αιώνια αποστολή του: να υπηρετήσει την εργατική επανάσταση, να σταθεί φρουρός τής άφιξής της, να προετοιμάσει τα στρατεύματα και πάνω από άλλα να μην αφήσει να ακουστεί το τραγούδι των σειρήνων που υπόσχονται νίκη τής αριστεράς. Κατά τη διάρκεια τής σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, όλοι οι κομουνιστές που προσκλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά πλατό επέμεναν σε ένα σημείο: είμαστε το Κομουνιστικό Κόμμα, και όχι «αριστερά».

[...]

Ο κύριος Τσίπρας θα κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο την εντολή που θα λάβει στις 8 Μάη. Στην διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα επαναλάβει ακούραστα το μήνυμά του για ενότητα της αριστεράς, το οποίο το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ απέρριψαν επίσημα πριν τις εκλογές. Τώρα όμως, [ο κος Τσίπρας] επιχειρεί ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας σύγκληση κοινών σωμάτων, τείνοντας το χέρι στους οικολόγους (που δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εκλογικό κατώφλι του 3%), στους μαοϊστές, τους λενινιστές, τους τροτσκιστές, τους διαφωνούντες τού ΚΚΕ, σε όλο τον «γαλαξία» των κομμάτων τής αριστεράς. Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.
Πηγή

4.
Η Χρυσή Αυγή δίπλα... στο ΚΚΕ!
Το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και αφήνει τα γραφεία του, τα οποία βρίσκονται δίπλα σε αυτά του ΚΚΕ και κατά πάσα πιθανότητα πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή!

Στις 17 Μαΐου η Βουλή πρέπει να ανοίξει και ήδη ξεκίνησαν οι μετακομίσεις, προκειμένου όλοι να είναι έτοιμοι εγκαίρως. Το ΛΑΟΣ λοιπόν παραδίδει... τα κλειδιά των γραφείων του, τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε αυτά του ΚΚΕ.

Τα γραφεία αυτά λοιπόν κατά τα φαινόμενα καταλήγουν στη Χρυσή Αυγή! Παραπαρήγα και Μιχαλολιάκος ετοιμάζονται να γειτονέψουν!
Πηγή

5.
ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή χέρι χέρι για το φαιοκόκκινο μέτωπο
Πηγή

6.
Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ από Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ (ΣΧΣ/Πιτσιρίκος)
Πηγή

7.
Ευ. Βενιζέλος: Να απομονωθούν τα άκρα: ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή
Πηγή

8.
Σε πρότυπα ΚΚΕ η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Σκεφτόμαστε Ελληνικά)
Πηγή

9.
Η Χρυσή Αυγή μοίρασε τρόφιμα στους...απεργούς του ΚΚΕ
Πηγή

10.
Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ καλωσορίζει τη Χρυσή Αυγή (Ιndymedia)
Πηγή

11.

Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία, ξανά):

"Φρίκη για τη δημοκρατία η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή"

[...] Ερωτηθείς για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, είπε:

"Τη Χρυσή Αυγή τη ρούφηξε η πολιτική σκηνή, λόγω του κενού που είχε δημιουργηθεί. Όταν ο άνθρωπος του Αγ. Παντελεήμονα για να πάει από το σπίτι του μέχρι την τράπεζα χρειάζεται τη συνοδεία Χρυσαυγίτη, δεν τον νοιάζει αν αυτός πιστεύει στον Χίτλερ ή είναι χεβιμεταλάς", είπε χαρακτηριστικά.

"Γιατί μας ενοχλούν οι υμνητές του Χίτλερ μόνο και οι υμνητές του Στάλιν δεν μας ενοχλούν;", κατέληξε.
Πηγή

Παλαιότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 21/10/2011

Μετά τη Βάρκιζα, το Πολυτεχνείο, το Χημείο (1979), τον Δεκέμβρη και αρκετές άλλες φορές, ήρθε και πάλι η πραγματικότητα να αναδείξει τον ρόλο του κόμματος που συστηματικά προδίδει τους λαϊκούς αγώνες. Αν έπνιγαν με τα πολιτικά τους γραφεία οποιαδήποτε γενική και αποφασιστική απεργία όλα αυτά τα χρόνια, αν στιγμάτιζαν κάθε εξέγερση ως "προβοκάτσια", πλέον η ιστορία δείχνει ότι δεν επρόκειτο για "απλά πολιτικά λάθη", αλλά για συντεταγμένη και συνειδητή στάση προάσπισης της κοινοβουλετικής δικτατορίας και των καπιταλιστικών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Αυτό έκαναν και χθες (20/10) ενώ μέχρι τότε καλούσαν τον κόσμο σε διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης. Περιφρούρησαν την ομαλή λειτουργία της βουλής αντί να την περικυκλώσουν, λειτούργησαν πιο βαρβαρα και από την αστυνομία, ανοίγοντας κεφάλια, και "έδωσαν" διαδηλωτές στις θεσμικές δυνάμεις καταστολής. Το χειρότερο από όσα έπραξαν ήταν ότι νομιμοποίησαν το κράτος που δολοφόνησε έναν από τους συντρόφους τους αποδίδοντας τον φόνο του σε παρακρατική βία.

Από χθες, οριστικά πια και αμετάκλητα, το λεγόμενο "ΚΚΕ" δεν είναι παρά ένα ανάχωμα στο εγχείρημα ενταφιασμού του κοινοβουλευτικού πτώματος και πρέπει να αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου παλεύει για την αξιοπρέπειά του σε αυτές τις κρίσιμες μέρες. Δεν πρέπει η πρόταση αυτή να εκλαμβάνεται ως διάσπαση στον χώρο του κινήματος. Μπορεί με τους απλούς ψηφοφόρους του "ΚΚΕ" να έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους, αλλά η πολιτική και η πρακτική της ηγεσίας στην οποία είναι προσκολλημένοι ταυτίζεται απόλυτα με τις επιταγές της κυβέρνησης και των τοποτηρητών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ. Δεν συμπορευτήκαμε ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να είναι μαζί μας. Να έχουμε όλοι στον νου μας, ότι το "ΚΚΕ" θα ξαναλειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα του δικτατορικού καθεστώτος, ελπίζοντας για άλλη μία φορά σε ψιχία από το κοινό κοινοβουλευτικό τραπέζι, όπως το 1990.

Το ίδιο κατακριτέα είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων, κοινοβουλετικών και μη, στήριξαν είτε έμμεσα με την σιωπή τους είτε άμεσα με τις ανακοινώσεις τους, την στάση του "ΚΚΕ". Από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά παραμένουν σ' ένα κοινοβούλιο εντελοδόχων της ΤΡΟΙΚΑ και συνεχίζουν να εισπράττουν τους αδρούς μισθούς τους, είναι απολύτως συνυπεύθυνα για ό,τι συνέβη ως τώρα και για ό,τι επακολουθήσει. Οι αρνητικές τους ψήφοι στα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, αποδεικνύουν ακριβώς τον ρόλο τους στη δικτατορία. Παρέχουν το άλλοθι της πολυφωνίας και της δημοκρατίας, στην καθ' όλα στημένη βουλή των αντιπροσώπων, ώστε ο εξαθλιωμένος λαός να συνεχίσει να μετρά τα κουκιά σε κάθε στημένη εκ των προτέρων ψήφιση νόμων που καταργούν το μέλλον του και ταυτόχρονα να τρέφεται από την αυταπάτη ότι κάποιος μιλά εξ ονόματός του για τα συμφέροντά του. Έτσι αφήνει την αντιπολίτευση στους επαγγελματίες της πολιτικής και δεν αισθάνεται ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αυτοπροσώπως. Οποιαδήποτε ψήφος, ακόμη και σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της "άκρας αριστεράς" στις τοπικές και εθνικές εκλογές δεν είναι παρά λάδι στο γρανάζι και νομιμοποίηση της "ορθότητας" της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Από τις 25 Μαΐου που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία αναδείξαμε την άμεση δημοκρατία ως την δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει, να διαβουλεύεται και να συνδιαμορφώνει αυτόνομα, χωρίς ιδεολογικές ή κομματικές ταυτότητες. Θα παραμείνουμε εδώ ενάντια στον ξοφλημένο κοινοβουλευτισμό τους και την γραφειοκρατία τους.

Στο μεταξύ...

Ξύλο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Ρόδο

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής πιάστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα χέρια, όταν μέλος του ΚΚΕ προσπάθησε να κατεβάσει αφίσα της 21ης Απριλίου, όπου είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου δημοτικού σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού, στη Ρόδο.

Αμέσως 2-3 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν φραστικά και προπηλάκισαν τον εκλογικό αντιπρόσωπο του ΚΚΕ, ο οποίος ανταπάντησε στην επίθεση.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και επανήλθε η τάξη και η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

2 σχόλια:

  1. Δεν ξερω Γιωργο, μπορει και να ειναι ετσι. Ομως, οταν απο απλους πολιτες που αγωνιζονται, οπως οι ανθρωποι στη Λαϊκη Συνελευση της πλατειας Συνταγματος λενε και πιστευουν αυτα τα πραγματα, το ΚΚΕ οφειλει να βρει τι κανει λαθος και να το αλλαξει. Γιατι απο τα κεντρα εξουσιας ειναι αναμενομενο να θελουν να εκδιωχθει οποιοδηποτε μαχητικο κινημα, οταν ομως το απαξιωνει ο ιδιος ο λαος και μαλιστα ενας λαος που ψαχνει απεγνωσμενα στηριγμα, τοτε κατι δεν κανει καλα κατι πρεπει να αλλαξει. Φυσικα, οι βασικες αρχες ενος κινηματος δεν πρεπει να αλλαζουν, αλλα πρεπει να αφουγκραζεται καθε εποχη τις αναγκες της κοινωνιας και να ανταποκρινεται σε αυτες με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Αυτο δεν το εχει πετυχει το ΚΚΕ δυστυχως και αν το συμψηφισεις αυτο με τις νωπες μνημες του εμφυλιου και τα τραγικα που εκαναν τοτε κι οι δυο πλευρες, δεν ειναι και τοσο παραλλογη η απαξιωση του ΚΚΕ, το αντιθετο ισως. Το θεμα ειναι το ΚΚΕ τι προτιθεται να κανει για αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε χρειαζεται μαλλον να το πουμε καν οτι το ΚΚΕ θα ξανασκεφτει τι μπορεί να διορθωθεί στον τροπο που προσεγγιζει τον κόσμο.Πρεπει να βρει τροπους να ερθει οσο πιο κοντα μπορει για να σπασει τις εμμονες και τα κλισέ. Σιγουρα υπήρχαν στιγμες που φερθηκε και με υπεροψία απέναντι στους άλλους κι αν όχι όλες τις φορ'ες η ηγεσία σίγουρα το έκαναν αρκετοί στη βάση. Αυτα ή όποια άλλα λάθη και συμπεριφοράς όμως και δεν αναιρούν το ρόλο και τους αγώνες τοσων χρόνων του ΚΚΕ αλλά και δεν συγκρίνονται με τον τεράστιο πόλεμο που δεχεται με κορυφη την 20-10. Τον καιρό των πλατειών το τι άκουγα για το ΚΚΕ δε λέγεται, και δεν εννοώ πολιτικα επιχειρήματα αλλά χλευασμούς, βρισιες και τρομερή αντιπάθεια που θεωρουσε σαν αξίωμα οτι αυτο το κόμμα δεν πρέπει να υπάρχει. Κιαυτο ερχόταν από όλη τη γκαμα όσων ηταν εκεί.Γι αυτο μιλάω έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή