Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Tι θα γίνει στις 7 Μαίου;

 
 
Eνα σχόλιο του Αριστερά και πολιτική στο giorgossarris.blogspot.com
symastev είπε...
Τι θα γίνει την 7η Μαΐου και μετά; Νομίζετε ότι θα έχουμε χάσει ως Αριστερά την ευκαιρία της εξουσίας λόγω του ΚΚΕ; Αν ήταν η εξουσία να παραδίδονταν έτσι από το κεφάλαιο δεν θα κείτονταν εκατομμύρια οι νεκροί των ταξικών πολέμων.

Όμως εγώ θα τολμήσω να προδιαγράψω κάποια πράγματα για την επόμενη μέρα.

Το ΚΚΕ, όποια θέση και να έχει λάβει, αυτό που θα πει θα είναι να αφήσουμε πίσω τα αποτελέσματα των εκλογών και να πιάσουμε την οργάνωση των μαζών και των εργατών.

Μετά τις εκλογές θα ζούμε σε εντελώς νέα κατάσταση. Η χώρα θα κυβερνάται με βάση το παρασύνταγμα που θα το συγκροτούν τα μνημόνια, οι Συνθήκες και οι αποφάσεις της ΕΕ, με προοπτική να ισχύουν τουλάχιστον για 10 χρόνια.

Ο μόνο δρόμος για ένα κόμμα της εργατικής τάξης θα είναι η οργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης σε βάθος για να αντιμετωπιστεί η νέα τεράστια επίθεση του κεφαλαίου που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και πολεμικές (εθνικές ή ταξικές) εκδοχές.

Τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και τα κόμματα του λαού πρέπει να ασκήσουν αμέσως τελείως διαφορετικές πολιτικές οργάνωσης του λαού. Έρχονται μαύρες μέρες με νέες μορφές διακυβέρνησης αυταρχισμού και νεοφασισμού που δεν έχουμε γνωρίσει. Μόνο η οργάνωση σε βάθος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του κεφαλαίου.

Τα κόμματα της Αριστεράς που τώρα εγκαλούν το ΚΚΕ, τι ακριβώς θα κάνουν; Θα έχουν καταλάβει τις θεμελιακές αλλαγές που έγιναν ή περί άλλων θα τυρβάζουν προσδοκώντας σωτηρία δια μέσου των… «θεσμών» της ΕΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου