Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παπαρήγα:"Η κρίση θα πιάσει πάτο"


enikos.gr



Ρεπορτάζ: Μαίρη Πολλάλη

Την εκτίμηση ότι «η κρίση θα πιάσει πάτο είτε οδηγηθούμε σε ελεγχόμενη είτε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δεν απέκλεισε χρεοκοπία της χώρας, διαβλέποντας εξελίξεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 19ηςΟκτωβρίου, ενώ κάλεσε σε αντεπίθεση τον λαό και σε ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Χαρακτήρισε ψέμα του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό ίσως είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων.... για το 2012», υποστηρίζοντας ότι «ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία.»

Επίθεση σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

«Σαμαράς και Τσίπρας τσακώνονται για το ποιος θέλει το ευρώ ή τη δραχμή, αλλά δεν θα είναι επιλογή ούτε του ενός ούτε του άλλου το νόμισμα, γιατί θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην ίδια την ευρωζώνη» δήλωσε.

Η κ.Παπαρήγα εκτίμησε ότι όποια κυβέρνηση και να έρθει, από τη στιγμή που δέχεται την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και την οικονομική εξουσία των μονοπωλίων, δεν θα έχει καμία διαφορά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του περί ανατροπής του μνημονίου μέσα στην ΕΕ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αγωνιστική διαπραγμάτευση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» και ανέφερε ότι η Κουμουνδούρου θα μετατραπεί σε «αστική κυβέρνηση».

«Όχι» σε εξεταστική για το μνημόνιο

Κατά της εξεταστικής για το μνημόνιο τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες. «Θεωρούν ότι το μνημόνιο είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο. Πρόκειται για πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού για να βγει λάδι το σύστημα» κατέληξε, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν υπήρξε προσωπικός πλουτισμός πολιτικού, όπως από τα CDS, θα πρέπει να τιμωρηθεί και το ΚΚΕ θα συμβάλλει σε αυτό.

1 σχόλιο:

  1. Η κριση δεν επιασε πατο, ειπε η Αλεκα,
    καποτε βεβαια θα ερθει μια αναιμικη αναπτυξη...

    αλλα η Μαιρουλα αλλα καταλαβε.
    Εχει προοπτικες το κοριτσι.
    Δασκαλος το μεγαλολαμογιο ο Χαρδαβελας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή