Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τι είπε η έρευνα της Public Issue


Παρουσιάστηκε χθες η έρευνα του Πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue.
Κατα τη γνώμη μας είχε μεγάλο ενδιαφέρον.
Δεν είχε "δυστυχώς" πρόθεση ψήφου για παράξενους "επιστημονικούς" λόγους (ποιος ξέρει ποιο 'ευχάριστο" αποτέλεσμα είχαν στα χέρια τους), αλλά αυτό  δε μας στενοχωρεί.

Αυτό που είδαμε εμείς με μια ματιά και μια πρόταση, ήταν η μεγάλη πτώση της δημοφιλίας και της γοητείας της Χρυσής Αυγής(κατά 5 μονάδες) και παράλληλα η άνοδος της δημοφιλίας της Α.Παπαρηγα(που το επικοινωνιακό και η "εικόνα" είναι το χειρότερό της) και του ΚΚΕ(κατά 2 μονάδες). Μαζί ανέβηκαν και κάποιοι δείκτες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε μικρότερο βαθμό(1 μονάδα δηλ. θετικά μεν αλλά δυσανάλογα με τα μεγάλα του ποσοστά).
Μας έκανε εντύπωση που πολλοί και μάλιστα μερικές φορές αριστεροί εκπρόσωποι, εξηγούν το γεγονός σαν αποτέλεσμα της δράσης της ΧΑ και της παρέμβασης του μητροπολίτη που είπε κάποια σωστά πραγματα. Αυτό  όμως δεν είναι αρκετό.

Η εξήγηση είναι απλή.
Ο Οκτώβρης ήταν μήνας μεγάλων κινητοποιήσεων με  Γενικές Απεργίες, δεκάδες συλλαλητήρια και 100άδες κινητοποιήσεις. Και μαζί την προετοιμασία  της μεγάλης προχθεσινής Απεργίας και του τρομερού συλλαλητήριου.
Αυτό είναι που έδωσε το πρώτο χαστούκι στη Χρυσή Αυγή που βέβαια δε χωράει σε όλα αυτά.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να χωράει, ένα κόμμα που ζήτησε κίνητρα για τους εφοπλιστές(κι άλλα!) και που είπε πως αν είχε το χρόνο να μελετήσει το μνημόνιο, ίσως να έβρισκε και κάποια θετικά...
Από την άλλη ο λαός που κατέβηκε στους δρόμους και συμμετείχε στις Απεργίες και τις κινητοποιήσεις δε είδε πουθενά τη Χρυσή Αυγή.
Ειδε όμως παντού τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, να μεγαλώνουν μαζί με τη λαική οργή που μετατρέπεται μερα με τη μέρα σε δύναμη.
Αυτός είναι  ο λόγος. Αυτός είναι ο τρόπος για να τσακιστεί ο φασισμός.
Το φούντωμα του λαικού κινήματος.

2 σχόλια:

  1. Ακριβως αυτες ειναι και οι δικες μου σκεψεις Γιωργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aισιοδοξία κάθε φορά που φουντώνει το κίνημα.
    Το προχθεσινό ειδικά ήταν μεγάλη ανάσα για όλο τον κόσμο.
    Τρομερή η αποστολή όλων αυτών των απλών ανθρώπων που συμμετέχουν.
    Και ειδικά αυτών που τελικά θα παίξουν ξανα τα πάντα κορώνα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή