Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όχι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Χρυσης Αυγής -Αντιμετώπιση παντού

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει οργανωμένη μαζική πολιτική απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη.

Την προηγούμενη Πέμπτη, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής απείλησαν οικογένεια μεταναστών, που ζουν και εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ότι αν δεν εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε ένα μήνα, θα τους το κάψουν. Επιπλέον, έβρισαν κι απείλησαν και τους γείτονες που βγήκαν από τα σπίτια τους, ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Ανάλογες απειλές εκτόξευσαν όλο το προηγούμενο διάστημα εναντίον και άλλων μεταναστών, χώρια τους βιοπαλαιστές που ξυλοφόρτωσαν.
...
Τους χρυσαυγίτες σιγοντάρει η κυβέρνηση με μια σειρά συγκεκριμένες ενέργειες: Στοχοποίηση των μεταναστών (και όχι των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το κέντρο της πόλης) ως υπαίτιων για την κατάντια του. Δηλώσεις για «ανακατάληψη των πόλεων», επιχειρήσεις - «σκούπα», φυλακίσεις μεταναστών, που σηματοδοτούν το «δίκαιο» του μαύρου μετώπου τους.
...
Ειδικά η καλλιέργεια της λογικής ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα όπως όλα τα άλλα και πρέπει να σεβόμαστε το θεσμικό της ρόλο» είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Η «θεσμική» αντιμετώπισή της οδηγεί στη νομιμοποίηση της εγκληματικής της δράσης. Είναι επικίνδυνη, ειδικά για πιο ευάλωτες και αδιαμόρφωτες συνειδήσεις, ιδίως για τους νέους ανθρώπους που τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου (φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί») με την άθλια εξίσωση φασισμού με κομμουνισμό, την εξίσωση των θυτών με τα θύματα. Λαός και νεολαία μπορούν να τους αποκαλύψουν, να τους απομονώσουν, να τους αντιμετωπίσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει οργανωμένη μαζική πολιτική απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Είτε δέρνουν μετανάστες, είτε παρελαύνουν, είτε επιτίθενται σε εργαζόμενους. Είτε ντύνονται φιλάνθρωποι, είτε «ράμπο». Με μαζική καταδίκη από συνελεύσεις εργατών, σωματείων, εργατικών κέντρων, συλλόγων κάθε είδους, προσφυγή και στη Δικαιοσύνη για εγκληματικές πράξεις. Αποκάλυψη στη νεολαία με ιδεολογικά, ιστορικά επιχειρήματα του ρόλου του φασισμού, των ταγμάτων εφόδου. Με βαθιά απομόνωσή τους.

(Απόσπασμα από άρθρο του Θ.Μπαλοδήμα στο Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου