Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΚΕΑ»= Απεργούν με όπλο την ταξική αλληλεγγύη


Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία. Αύριο η γενική συνέλευση των εργαζομένων

Στη μάχη της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας, μπαίνουν σήμερα από τα χαράματα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «ΙΚΕΑ» στον Κηφισό, ενάντια στις μειώσεις μισθών μέχρι και 11% που επιχειρεί να επιβάλει ο «Ομιλος Φουρλή». Μία προς μία οι εργοδοτικές απειλές, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί καταρρέουν μπροστά στη θέληση και αποφασιστικότητα των εργαζομένων να κλιμακώσουν τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία. Η έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακών σωματείων στον κλάδο, σωματείων άλλων κλάδων, των Λαϊκών Επιτροπών, της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών, οπλίζει με δύναμη, κουράγιο και θάρρος τους εργαζόμενους για να συνεχίσουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αύριο Κυριακή οι εργαζόμενοι προχωρούν σε γενική συνέλευση, προκειμένου να εκτιμήσουν την μέχρι τώρα πορεία του απεργιακού τους αγώνα και να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Στο πλευρό των απεργών χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εκπρόσωποι από τα τα συνδικάταΟικοδόμων, Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας, τις Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη, Αιγάλεω, Περιστερίου, κλπ.

Από νωρίς το πρωί εξελισσόταν η «λυσσαλέα» προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους απεργούς, προκειμένου να σπάσει την ενότητα και τον απεργιακό τους αγώνα. Τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, ενώ το πρωί ο διευθυντής του καταστήματος μάζεψε έξω από το κατάστημα τους εργαζόμενους για να τους κάνει «οικονομική» ανάλυση των ζημιών της επιχείρησης. Να τους πείσει για την αναγκαιότητα να στηρίξουν την επιχείρηση, εκβιάζοντάς τους ταυτόχρονα με το τεράστιο ποσοστό της ανεργίας στη χώρα. Την ίδια στιγμή, πάντως, εργαζόμενοι σε μια συμβολική κίνηση έκαναν έρανο με πεντάλεπτα και δεκάλεπτα για να «στηρίξουν»... την επιχείρηση, διασκεδάζοντας την κλάψα του διευθυντή.

Εν τω μεταξύ, η εργοδοσία κάτω από την πίεση του αγώνα, την εκφρασμένη αλληλεγγύη από άλλους κλάδους, σωματεία και φορείς απέσυρε την αγωγή που είχε καταθέσει, για να κηρυχθεί παράνομη η 48ωρη απεργία και ήταν να εκδικαστεί χτες το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν: η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στα «ΛΙΝΤΛ» Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο της Ρόδου «MIRA MARE WONDERLAND», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ».

πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου