Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συντάξεις "μαιμού"- δεκάρες vs Δις - Το σκάνδαλο είναι ο καπιταλισμός και είναι νόμιμο


  • "...τα φώτα στο μερμήγκι την ώρα που δίπλα του περνάει ο ελέφαντας "
  • 1% οι μη καταγραμμένες συντάξεις, που φυσικά δεν είναι όλες παράνομες!


Το θέμα των συντάξεων "μαϊμού" ήταν  άλλη μια αφορμή για να καταλάβουμε το πόσο δυνατά παίζει στο παιχνίδι της "ενημέρωσης" και της (παρα) πληροφόρησης η τηλεόραση.
Δεν υπάρχει κανείς από μας που να μη δεχόταν πίεση από φίλους, γνωστούς και συγγενείς(τους πιο καλοπροαίρετους) με επιχειρήματα του στυλ "μα τι θέλεις να μου πεις, πως δεν είναι προβλημα αυτό που λένε με τις συντάξεις μαιμού:"
 Τι κι αν τους έλεγες ότι όλα αυτά είναι φρικτές υπερβολές για να χάνεται το κύριο από το κέντρο της οθόνης και να μπαίνει στη θέση του το εντυπωσιακό αλλά ασήμαντο, και κυρίως ακίνδυνο για το σύστημα. Να ρίχνεις τα φώτα στο μερμήγκι την ώρα που δίπλα του περνάει ο ελέφαντας όπως έλεγε κι ένας φίλος.
Να όμως που έρχεται η αλήθεια των αριθμών για να επιβεβαιώσει τα όσα έλεγαν οι κομμουνιστές.
Το 2012 λοιπόν, λένε οι επίσημοι αριθμοί, δεν έχουν καταγραφεί 12.788 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων σε σύνολο 1.200.000 συνταξιούχων! Δηλαδή περίπου το 1%. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι 12000 είναι απατεώνες. Να δούμε πόσες περιπτώσεις διώξεων θα έχουμε στο τέλος. Κατα πάσα πιθανότητα κάπου κοντά στον 1 στους 1000. Τοσο "τραγικά". 1 στους 1000 μικροαπατεώνες θα υπάρχουν μάλλον και στον παραδεισο.
Το πιο θα είναι το όφελος από την "αποκάλυψη του σκανδάλου" δεν το βρήκαμε αλλά θα κινείται κάπου αναμεσα στο γελοίο και το τίποτα.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες νόμιμες οφσορ κρύβουν τα δις των πλουσίων φίλων του συστήματος, ενώ 600δις είναι  επίσης νόμιμα παρκαρισμένα μόνο στην Ελβετία.
Το μεγάλο σκάνδαλο λοιπόν που μας απασχολεί είναι κυρίως ένα και λέγεται καπιταλισμός.
Και δεν είναι απλά νόμιμο, είναι ο ίδιος ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου