Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων κατα 7%!- Ποιος πληρώνει;

Να λοιπόν που οι φόροι δεν αυξάνονται μόνο όπως λένε οι Κασσάνδρες. Μειώνονται κιόλας, αφού τώρα είμαστε πια στο "ζενίθ της αξιοπιστίας μας" όπως είπε και ο κ.Στουρνάρας!
Για ποιούς μειώνονται; Μα για τους επιχειρηματίες, ποιούς άλλους; Και μάλιστα γενναία, 7 ολόκληρες μονάδες! Το είπε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας στο MEGA.

Θα μου πείτε εδώ κόβουν δεκάρικα και εικοσάρικα από φτωχούς, ανάπηρους και άνεργους για να βγεί ο λογαριασμός και να πληρωθεί το χρέος. Το κενό που θα προκύψει από ποιούς θα καλυφθεί;
Περιμένετε και θα δείτε από ποιούς. Τα συνήθη θύματα θα βάλουν και πάλι το χέρι στην τρύπια και στεγνή τους τσέπη. Εσύ, εγώ, ο άλλος...
Για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Για να δοθούν κίνητρα και να πάρει μπροστά "η οικονομία μας"! Τι νόμιζες δηλαδή, ότι η Ανάπτυξη ήταν έτσι, δωρεάν. Η Ανάπτυξη θέλει θυσίες!
Μεταρρυθμίσεις δεν είπαν και μεις περιμέναμε με αμηχανία να δούμε τι εννούν; Ε, αυτό ακριβώς εννοουσαν. Έφτασε η ώρα των μετερρυθμίσεων. "Η Ελλάδα ΜΑΣ" αλλάζει σελίδα.
Θα μας μεταρρυθμίσουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε...



1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα Γιωργο.
    Κατα ενα μερος κατανοω την αντιδραση σου και την οργη σου. Απο την αλλη ομως, δεν μπορω παρα να διαφωνησω. Η μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων, αν δεν αφορα μονο μεγαλες επιχειρησεις, εφοπλιστες, πολυεθνικες κλπ, μπορει οντως να δωσει μια ανασα, στον απλο εμπορο, στον μικροεπιχειρηματια. Εργαζομαι σε μια μικρη επιχειρηση και χειριζομαι τα οικονομικα της. Η εφορια ειναι αβασταχτη, ηδη χρωσταμε 2 δοσεις. Κατ' επεκταση βεβαια, καθυστερουμε και πληρωμες προς εργαζομενους, η κανουμε μειωσεις που δεν θα θελαμε, αλλιως απλα δεν βγαινει! Οποιαδηποτε ελαφρυνση, θα μας κανει να ανασανουμε, να πληρωνουμε στην ωρα μας, να μην κοβουμε επιπλεον.Βεβαια, εγω εχω την τυχη να δουλευω για εναν ΑΝΘΡΩΠΟ που πραγματικα αυτα θα κανει, θα σταθει διπλα στο προσωπικο του. Δυστυχως δεν ειναι λιγοι αυτοι που θα εκμεταλλευτουν το μετρο αυτο και θα συνεχισουν την ιδια η και χειροτερη τακτικη. Αυτο δεν σημαινει οτι το μετρο σαν μετρο ειναι λαθος, ειναι ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση που ομως θα πρεπει να ακολουθηθει απο πολλα ακομα, οπως μειωση ΦΠΑ, επαναφορα συλλογικων συμβασεων, αυξηση αφορολογητου φυσικων προσωπων κλπ. Αν ειναι απλα ενα μεσο εντυπωσιασμου δεν προκειται να συμβει τιποτα απο τα παραπανω...
    Υπαρχει ελπιδα;;; Δεν ξερω, ισως ειμαι αιθεροβαμμων, αλλα αυτη τη δεδομενη στιγμη ξερω οτι η επιχειρηση απο την οποια τρωω ψωμι εγω και το παιδι μου θα παρει μια μικρη ανασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή