Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα, η πορεία θα πάει και στην ισραηλινή πρεσβεία



Στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ



Σήμερα ολοκληρώνεται ο τριήμερος γιορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστικήπορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία.

Οπως ανακοίνωσε χτες τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 θα κατευθυνθούν, μετά την Αμερικανική, στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Στόχος είναι να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τώρα τα νέα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ. Να διατρανωθεί η λαϊκή αντίθεση στη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και στη συμμετοχή της χώρας μας στους νέους πολέμους που σχεδιάζουν ΗΠΑ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 5μ. μ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Θέση στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει καθένας και καθεμιά που θέλει να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας κατά της βάρβαρης πολιτικής, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτούς».

Η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα και οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

-- Στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα, Θριασίου, ΟΤΑ / Δημοσίου και Βόρειου Τομέα.

-- Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) οι Οργανώσεις Νοτίου Τομέα και Πειραιά.

-- Στα Χαυτεία, οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και Εκπαιδευτικών.

-- Στην πλατεία Βάθης, οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Υπηρεσιών, ΕΒΕ, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Μεταφορών, Υγείας, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα.

Θυμίζουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν το μεσημέρι και θα διεξαχθεί η εκδήλωση για τους πεσόντες. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στον ιστορικό χώρο.

Τις προηγούμενες μέρες, πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν απ' το Πολυτεχνείο ν' αφήσουν ένα λουλούδι. Ηταν οι νέοι για να αποτίσουν φόρο τιμής, γονείς με τα παιδιά τους για να τους εξηγήσουν τι έγινε πριν 39 χρόνια, παλιότεροι για να θυμηθούν τα γεγονότα και να συνεχίσουν την πάλη στους σημερινούς αγώνες. Πολλοί ήταν οι μαζικοί φορείς που κατέθεσαν στεφάνια, ενώ το χώρο επισκέφθηκαν και σχολεία. Στεφάνι κατέθεσαν και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου