Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τα "εθνικά" γλυκόλογα του Αλέξη Τσίπρα


"Με γλυκόλογα σε παίρνει απ΄ το χέρι
Σε βαφτίζει της Ελλάδας νοικοκύρη
Κι εκεί που λες αλλάξανε τα πράγματα και σηκώνεις το ποτήρι
Αρπάζει, κλέβει τ΄ όνειρό σου και του κάνει χαρακίρι" Μπ.Τσικληρόπουλος



Tι είπε πάλι ο Αλέξης...
Ακατάλληλος ο Σαμαρας γιατί λέει "δεν υπηρετεί..." , όχι δεν τόπε έτσι,"αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα"...
Μάλιστα. Τα εθνικά συμφέροντα! Υπάρχουν τελικά τέτοια μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Όχι τα λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα των εργαζόμενων αλλά τα εθνικά. Άρα εγώ ο εργάτης που λέω πως αυτό που με τσακίζει είναι ο καπιταλισμός και όχι οι κακοί Γερμανοί, ούτε ο "Μερκελισμός", ή τη μια ο ΓΑΠ, την άλλη ο Σαμαράς, την άλλη ο Κουβέλης και πάει λέγοντας, είμαι ανθέλλην και άπατρις! Συμφέροντα κοινά και των τραπεζιτών και των ανέργων... "Εθνικά συμφέροντα" και των υπερπλούσιων του ΣΕΒ, που τρίβουν τα χέρια τους για το δώρο της εξαθλίωσης των εργαζόμενων που τους κάνουν οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ , ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ποιος ξέρει ποια σκυτάλη έπεται, αλλά και των εργαζόμενων των 500 ευρώ που μένουν κι απλήρωτοι όποτε γουστάρουν οι εργοδότες.
Ρε το άτιμο το εθνικό συμφέρον πως τα κάνει όλα πολτό. Πάνω από όλα λοιπόν το εθνικό συμφέρον. Η πατρίς. Όσο για σένα εργάτη, καταπιεσμένε προλετάριε κάνε υπομονή. Δεν είναι η ώρα της τάξης σου. Δεν είναι ταξικό το θέμα. Εθνικός ο αγών. Κράτα μέχρι να περάσουμε τον "εθνικό" κάβο και μετά το συζητάμε.
Μα είναι δυνατόν αυτά να ακούγονται από στόματα που λέγονται αριστερά;

Αλλά υπάρχει και μια ακόμη πονηρή διατύπωση ακόμη και σ'αυτή τη λάθος κι αποπροσανατολιστική σκοπιά. "Αδυνατεί να διεκδικήσει..." λέει. Όχι "αδυνατεί να οδηγήσει σε λύση" Αν απλά το "διεκδικήσεις" δηλαδή είσαι εντάξει. Εσυ το λες κι αμα το ακούσουνε το ακούσανε, αν δεν...τι να κάνουμε, εσύ το καθήκον το έκανες. Το θέμα είναι να έχεις καλές προθέσεις.

Όσο για το ρόλο του λαού, ποιος νοιάζεται. Σιγά να μη νοιαστούμε να δυναμώσει ο λαός. Σιγά να μην τον κάνουμε και  πρωταγωνιστή.
Το είπε άλλωστε λίγο πριν η άλλη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα λεει  είναι "η πολιτική ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση". Οι ηγέτες, οι σωτήρες είναι το θέμα!
Τώρα όμως που βρίσκονται οι ικανοί και μάλιστα εδώ δίπλα μας, τα προβλήματα τελειώνουν. Και ευτυχώς η λύσις θα είναι εθνική, για όλους. Έτσι θα έχουμε και την ησυχία μας. Ουτε αναστατώσεις, ούτε τίποτα.
Ταξικοί αγωνες και άλλες επικίνδυνες παλιοθεωρίες τελειώσανε.
Ρε με τι μου μοιάζει, ρε τι μου θυμίζει...

Κι ύστερα ρωτάς γιατί σπάζουνε τ' αυγά και μας ζώνουνε τα φίδια...
Ξέρεις, αυτά τα "εθνικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου