Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η "οξύτητα" της κόντρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚ

Μιλούν πολλοί και διαρκώς για την "οξύτητα" με την οποία επιτίθεται η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα. Το ακούσαμε όλοι αυτές τις μέρες με τις γνωστές αντιπαραθέσεις στη Βουλή.
Αυτό που αξιζει τον κόπο να σκεφτεί κανείς είναι ότι και οι 2 εκτοξεύουν ο ένας στον άλλο την ίδια κατηγορία λέγοντας: ¨Εσείς καταστρέφετε τη χώρα και βάζετε σε κίνδυνο την ευρωπαική της πορεία".
Ενα σύντομο απόσπασμα από το άρθρο του Lenin Reloaded
"Περί της σύγκλισης και της εχθρότητας ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα" δίνει απάντηση:

"Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ είναι ψευδώς "φιλοευρωπαϊκή/φιλο-ΕΕ" διότι στην πραγματικότητα υποσκάπτει την συνοχή της ΕΕ και την βιωσιμότητα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Και η βασική γραμμή της ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδώς "φιλοευρωπαϊκός/φιλο-ΕΕ", διότι ενώ μοιάζει να υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, στην πραγματικότητα απεργάζεται σχέδια για να την οδηγήσει στην έξοδο, όντας κόμμα "κρυφοκομμουνιστικό."


Κατά συνέπεια, με τις ίδιες τους τις αλληλοκατηγορίες, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιβεβαιώνουν την απόλυτη συμφωνία τους στην ίδια νόρμα: αναμφισβήτητα η ΕΕ και η ευρωζώνη είναι το "καλό", το ζήτημα (και η διαφωνία) είναι ποιανού πολιτική εξυπηρετεί αυτό το καλό και ποιανού την βλάπτει. Όσο και να αλληλοκατηγορηθούν τα δύο κόμματα, όσο μεγαλόφωνες και αν γίνουν οι κορώνες του ενός ενάντια στο άλλο, αυτό το οποίο θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν είναι ότι συμφωνούν απόλυτα στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου τους--που είναι ακριβώς η συντήρηση των ταξικών θεσμών της ΕΕ, η "διάσωση της ευρωζώνης" και του ευρώ ως κοινού νομίσματος, και η παραμονή της χώρας στην διεθνή συμμαχία αστικών τάξεων."



Προφανώς μια τέτοια γραμμή δεν έχει μεσα της τίποτα το κομμουνιστικό και η αναφορά Κεδίκογλου "στα 2 κομμουνιστικά κόμματα" που δήθεν κρυφοσυμμαχούν έχουν κι άλλο στόχο(εκτός φυσικά της προσπάθειας να μη χάσει η ΝΔ τη διεύθυνση του  μαγαζιού από το ΣΥΡΙΖΑ. 
Γιατί αν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα με "ανθρώπινη" και λογική ευρωπαική γραμμή -λες εσύ ο φιλοκομμουνιστής,-, που μάλιστα διεκδικεί και την εξουσία, για ποιο λόγο να ακολουθουμε τις "ακραίες" απόψεις του ΚΚΕ που θέλει να μας βάλει στην ταλαιπωρία της διεκδίκησης της εξουσίας από το λαό. Αν μπορούμε "κι αλλιώς" γιατί να μην το επιχειρήσουμε;

Πραγματικά επιστημονικές προπαγανδιστικές προσεγγίσεις από τα αστικά κόμματα.


Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν μπορούμε "κι αλλιώς". Εφτασε η ώρα ν'αποφασίσουμε αν θα παλεψουμε πραγματικά γι αυτό που ονειρευόμασταν και που μας αξίζει, ή αν θα εξακολουθήσουμε να ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε πίσω σε μια στιγμή που καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου