Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι κότες και τ' αυγά

Lenin Reloaded

Βγάλανε χθες σε κάποιο απ' τα κανάλια (δεν θυμάμαι πια ποιο) κάποια στιγμή αυτόν τον απίθανο τύπο τον Τζήμερο της "Δημιουργίας ξανά", του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα. Όπως αποδείχτηκε, αυτό ήταν σφάλμα δικό μου και όχι του Τζήμερου, διότι ο Τζήμερος πήρε 2.1% αφήνοντας κατά πολύ πίσω, πχ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και τι είπε ο Τζήμερος όταν ρωτήθηκε για την είσοδο των ναζί στην Βουλή με τη ντουζίνα; Είπε ότι τόσο καιρό "ανεχόμαστε τους οπαδούς του Στάλιν, τώρα θα ανεχτούμε και αυτούς του Χίτλερ."

Και αυτό που είπε το λένε και άλλοι πολλοί στα ΜΜΕ. Το λένε και επίσημα, στο ευρωκοινοβούλιο. Ότι εγώ ή εσύ και ο γορίλας του "εγέρθητι" ας πούμε είμαστε βασικά το ίδιο πράμα. 

Και το λένε και πιο εντέχνως, μιας και χθες δεν ξέρω πόσες φορές άκουσα τη σύζευξη "ΚΚΕ-Χρυσή Αυγή" ως δήθεν τυχαία και χωρίς συνειδητή προαίρεση σύγκρισης· τόσο, που αν δεν λαθεύω στην θολούρα μου, άρχισε να φωνάζει ο Χαλβατζής, μάλλον μάταια, γιατί ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι σύγκρινε πολιτικό περιεχόμενο.

Εγώ, εσύ, και ο μαχαιροβγάλτης το ίδιο. Αυτό μας λένε ξανά και ξανά, αυτό τους συμφέρει να λένε καθώς προσποιούνται τις μωρές παρθένες για το σχεδόν μισό εκατομμύριο ζιγκ χάιλ που βγήκαν απ' τ' αυγό στη χώρα που μαρτύρησαν οι ζιγκ χάιλ. Εκφασίζουν τη χώρα λέγοντάς της πως είναι ΟΚ, πως έτσι κι αλλιώς, νόμιμος ήταν και πριν ο φασισμός αφού ήμασταν "νόμιμοι" εμείς.

Και η φυσική κατάληξη αν δεν γίνει κάτι γρήγορα θα είναι ότι δεν θα προλάβουμε ξανά να απαντήσουμε ότι δεν είναι έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου