Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση-βόμβα στα "Επίκαιρα"

Δημοσκόπηση-βόμβα αύριο στα Επίκαιρα

Στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται δημοσκόπηση-βόμβα της VPRC, η πρώτη μετά την...
 

ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που την ακολούθησαν.


Το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται κατακερματισμένο και τα σενάρια φαντασίας έγιναν πλέον εφικτά.


Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει πλέον «απασφαλίσει» δομικές αλλαγές στο κομματικό σύστημα και στους εκλογικούς συσχετισμούς.


Οι επόμενες εκλογές, που, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον επείγουσες για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα καταγράψουν πρωτοφανή ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα.


Πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις.


Η έρευνα της VPRC του Ιανουαρίου κατέγραψε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 12%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.


Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.


Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να "μπαίνουν" στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό πόσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το "άλλο κόμμα" καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%. 


Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, αφού αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το πρόσωπο κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης στην παρούσα φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου