Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα μαγικά του καπιταλισμού και η δέσμευση λογαριασμών Λαυρεντιάδη

Τη δέσμευση τριων λογαριασμών του Λ.Λαυρεντιάδη της PROTON διαβάζουμε πως ζήτησε ο εισαγγελέας πρωτοδικων. Το ποσό που λέγεται πως βρίσκεται τοποθετημένο στους λογαριασμούς αυτούς ειναι περίπου 160εκ.ευρώ. Ψιλολόι... Το κακό είναι οτι δεν κανω πλάκα.
Ο Λαυρεντιάδης έχει δωσει δείγματα φοβερής επιδεξιότητας στην εξαφάνιση χρήματος. Αυτό που έλεγαν γι αυτόν είναι πως ζάλιζε το χρήμα πριν το παρκάρει σε κάποιο λογαριασμό του. Συνδυασμοί οφ-σορ, δαιδαλώδη εταιρικά σχήματα κλπ., ήταν οι τρόποι που ακολουθούσε για να χάνεται η μπάλα.(Δείτε εδώ κι εδώ)
Αν λοιπόν 160εκ. βρίσκονται σε 3 λογαριασμούς της Ελβετίας ειναι λογικό να φανταστούμε πως πολύ περισσότερα θα βρίσκονται στα 4 σημεία του ορίζοντα. Ως γνωστόν η υπόθεση PROTON έχει ήδη στοιχίσει 1,1 δις στο Δημόσσιο(δηλαδή σε μας) ενω η ALAPIS φαινεται κατεστραμένη με υποχρεώσεις επίσης 1,1 δις και βραχυπρόθεσμες 880εκ.ευρω, ενω στα ταμεια της έχει το ποσό των 85000 περίπου ευρώ! Πραγμα που σημαίνει οτι όταν θα βαρεσει κανόνι-πραγμα βεβαιο- κάποιες τράπεζες θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Κατόπιν θα κληθούμε εμείς και πάλι να τις διασώσουμε κάνοντας κάποιες επι πλέον θυσιούλες.
Κατα τα άλλα μαζί τα φάγαμε...

Παντως ακόμη κι αν μπορούσε να αποδειχτεί ότι τίποτα το παράνομο δεν έχει συμβεί, πόσο λογικό είναι κάποιος "δουλευταράς" σαν το Λαυρεντιάδη -αλλά και τα άλλα παιδιά που κινούνται σε παρόμοιους χωρους- να καταφέρνει μεσα σε λίγα χρονια να αποθηκευσει εκατοντάδες εκατομμύρια ενω μια χώρα βουλιάζει στο χαος;
Μόνο με μαγικά γίνονται αυτά.
Κι ο καπιταλισμός από "μαγικά' άλλο τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου