Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!

 Σχολεία χωρίς βιβλία γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε την έγκαιρη εκτύπωσή τους.

Χίλια σχολεία καταργημένα γιατί η Υπουργός ενδιαφέρεται πρώτα να πληρωθούν οι τοκογλύφοι που απομυζούν τη χώρα μας. Χιλιάδες μαθητές χωρίς τη δυνατότητα να πάνε στα σχολειά τους γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε να υπάρχουν λεωφορεία.

 Χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και η Υπουργός υπόσχεται .. «μικρογεύματα» που θα τα πληρώνει με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι λέει ο λαός.

Χιλιάδες μαθητές έχουν καταδικαστεί από την Υπουργό να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση με το σχεδιαζόμενο "Νέο σχολείο" που τους ετοιμάζει. Ολόκληρη η νεολαία βιώνει τον εφιάλτη που η Υπουργός μαζί με τους συναδέλφους της μέσα κι έξω από τη χώρα δημιουργεί με περισσή προσήλωση. Έναν εφιάλτη που έχει αντικαταστήσει τα οράματα της νεολαίας για το μέλλον. Η κυρία Υπουργός θέλει η νεολαία να είναι κόσμια. Να μην αντιδρά σε όλα αυτά και να σωπαίνει! Να ασχολείται μόνο με τα βιβλία της. Αυτά που δεν έχει. Να στρέφει με σεβασμό το κεφάλι και να χαιρετάει τους δημίους της. Κι όταν δεν το κάνει πρέπει να τιμωρηθεί. Να αποβληθεί από το σχολείο.

Στα σχολεία πρέπει να είναι μόνο οι μαθητές που θα πειθαρχούν στις αποφάσεις της Υπουργού και των ομοίων της. Τα παιδιά μούντζωσαν, τα παιδιά γύρισαν τα κεφάλια τους αριστερά. Ποιος τους ώθησε να το κάνουν; Εσείς τους ωθήσατε κυρία Υπουργέ. Εσείς και η πολιτική σας εξωθείτε τη νεολαία σε τέτοιες πράξεις. Εσείς και η πολιτική σας τους καταστρέφετε το μέλλον. Εσείς και η πολιτική σας τους κάνετε κόλαση το παρόν.

Βία δεν είναι το άνοιγμα της παλάμης. Βία είναι η απόλυση του γονιού του μαθητή. Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ στους γαλακτοπαραγωγούς μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ κατά των μαθητών προχθές στο Σύνταγμα με γκλομπ και δακρυγόνα. Βία είναι η διάλυση της δημόσιας Παιδείας που εσείς και η πολιτική σας προωθείτε.

 Καλούμε τους συναδέλφους καθηγητές των μαθητών που εγκαλούνται από την Υπουργό να πράξουν το ύψιστο παιδαγωγικό τους καθήκον. Όχι μόνο να μη τιμωρήσουν τα παιδιά μας αλλά ούτε καν να τα "δικάσουν". Να δικάσουν την Κυβέρνηση κι αυτούς που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και να την καταδικάσουν. Η αδούλωτη νεολαία μας είναι η ελπίδα μας. Να την υπερασπιστούμε από τους "σωτήρες" της. Είναι υποχρέωσή μας.

Αντωνόπουλος Παύλος 
Ζωγραφάκη Ελένη
Κοτσιφάκης Θέμης 

Μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ

από  Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου