Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η "ηρωικη" έξοδος και η ώρα της αλήθειας

Η ταπεινη μας γνώμη είναι ότι η "ηρωικη" έξοδος των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα κόμματά τους, ειναι ενα γεγονός που δεν είναι τόσο απλό να εξηγηθεί. Δεν αξιολογείται δηλαδή με ένα ενιαίο τρόπο του τύπου μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί.
Αυτοί που έφυγαν δεν έφυγαν ολοι για τον ίδιο λόγο. Αλλοι το έκαναν πράγματι γιατι δεν πίστευαν στην πολιτική αυτή, άλλοι το έκαναν για να σωθούν πολιτικά οσο γίνεται και φυσικά είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι προς πάσα χρήση σαν επαγγελματίες πολιτικοί και άλλοι το έκαναν κατ' εντολήν  εν όψει πιθανού σχηματισμού νέων κομματων ή και για να επιστρέψουν αργότερα πριν τις εκλογες δίνοντας φιλολαικό άλλοθι στα κόμματά τους που όπως είπαν είναι τα σπίτια τους.
Αν δεν σχηματισθούν άλλα νεα αστικά σχήματα με κάποιου τυπου  "αντιμνημονιακό" χαρακτήρα(ή δεν βρεθεί τρόπος να απαλυνθούν οι εντυπώσεις από την ξεδιάντροπη πολιτική συμπεριφορά των κυβερνητικών κομμάτων) οι ψηφοφόροι που σιχάθηκαν όσα συμβαίνουν αναγκαστικά στρεφονται προς τα αριστερά. Αρα ο στόχος των  ενεδεχόμενων νεων σχημάτων είναι να σταματήσει η διαρροή προς τα Αριστερά και να επιχειρηθεί ο εγκλωβισμός του λαού σε κόμματα που θα μιλάνε μεν αντιμνημονιακά και φιλολαικά, αλλά βεβαια αυριο με ευκολία θα μετατραπούν σε κόμματα που θα υπογράψουν ταπεινωτικές δηλώσεις υποταγής όπως έγινε με τη  ΝΔ και όπως πολύ φοβαμαι θα συμβεί αργα ή γρήγορα και με άλλους προοδευτικούς σχηματισμούς με Ευρωπαικό προσανατολισμό.
Η αστική τάξη που εκφραζόταν ως τωρα πολιτικά κυρίως μεσα από τα 2 τεως μεγάλα κόμματα  αυτη τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε ένα χωρίς προηγούμενο αδιέξοδο και προσπαθεί να καλύψει τα κενα πολιτικής εκπροσώπησης που δημιουργούνται με κάθε τρόπο. Ομως και το πέρασμα και η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, απαιτούν την κατασκευή-δημιουργία  ενδιάμεσων πολιτικών "σκαλοπατιών"-εφεδρειών που να καθυστερούν την έκφραση της λαικής δυσαρέσκειας προς τα Αριστερά με κάθε τροπο προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.
Γι αυτούς θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε να υπάρξει άμεσα ένα ή παραπάνω κεντρώου χαρακτήρα αντιμνημονιακά κόμματα, που θα ήταν ελεγχόμενα και που αφού εγκλώβιζαν ικανό αριθμό ψηφοφόρων, που χωρίς αυτά θα πήγαινε προς τα Αριστερά,στη συνέχεια θα αναγκάζονταν κάτω από τις ακόμη πιο δυσκολες συνθήκες που θα δημιουργηθούν να υποχωρήσουν και να υποταχθούν "για το καλό της πατρίδας"
Η αναπόφευκτη ριζοσπαστικοποίηση όμως του λαού και η οργάνωση του στα σωματεία και  γενικά η αναμενόμενη έντονη και απαιτητική παρουσία του στο προσκήνιο,θα είναι  θα είναι μεγάλο εμπόδιο σε τέτοια σχέδια.
Βαδίζουμε στη δημιουργία δύο όλο και πιο καθαρών πόλων. Του πόλου των συμφερόντων των εργαζομένων και του πόλου των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ειναι πραγματικά ή ωρα της αλήθειας και για το λαό και για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου