Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Και το βιολί βιολάκι τους

Σεισάχθεια



thumb
Της Μιχαλούς
Παρότι κατεβάσαμε τα βρακιά μας με την ψήφιση του 2ου Μνημονίου, oι Ευρωπαίοι άρχισαν και πάλι τις ξυνίλες…Δεν τους άρεσαν λέει, καθόλου, οι αντιδράσεις μας την Κυριακή!!!
Στην πραγματικότητα τους φοβίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι το 48% των Ελλήνων δεν θέλει το νέο μνημόνιο… Με πολύ στραβό μάτι όμως είδαν και την ανακοίνωση του Μανώλη Καψή «για εκλογές τον Απρίλιο» -αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πραγματικές εγγυήσεις από κανέναν για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα στήνονται οι κάλπες και την Γαλλία!!

Σου λένε έχε γούστο να την πατήσουμε και να βγουν τίποτε Κυβερνήσεις συνασπισμού με αριστερές απόψεις και να μας χαλάσουν στρωμένη δουλειά!
Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί, οι Φιλανδοί και οι Ολλανδοί ζητούν να επιβληθεί  στην Ελλάδα όρος, που να  υποχρεώνει την χώρα μας να τηρήσει  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κάλυψης  των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων  με απειλή άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη, εάν δεν «καλυφθούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι σε συγκεκριμένο χρόνο.
Τις κινήσεις αυτές εντωμεταξύ, ξεμπροστιάζει η άλλη πλευρά του Ατλαντικού … Χθεσινό εκτενές αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας NY Times επισημαίνει ότι όλα τα think tanks της Ουάσιγκτον, θεωρούν ότι το Βερολίνο βιάζεται να περιέλθει στα χέρια του ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής οικονομίας με όλα τα επακόλουθα ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, ειδικά σε ότι αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας…  Άλλωστε και οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα οι προβλέψεις του Μνημονίου, σε συνθήκες τόσο βαθιάς ύφεσης.
Στο σημείο αυτό ταιριάζει γάντι η λαϊκή μας παροιμία…Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!! Κόπτονται οι άνθρωποι για εμάς δεν έχουμε παράπονο…Είναι πολλά τα μπικικίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου