Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η Moody΄s προειδοποιεί με υποβαθμίσεις όλο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο


NEWSCODE

Η Moody’s προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση των πιστωτικών αξιολογήσεων 17 παγκόσμιων και 114 ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η επίδραση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εξαπλώνεται σε όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης δήλωσε ότι οι ενέργειές της στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς 16 ευρωπαϊκών κρατών αποτυπώνουν την επίδραση της κρίσης κρατικού χρέους και την επιδείνωση της αξιοπιστίας των κυβερνήσεών τους.
Έκανε ακόμη λόγο και για πιο ευάλωτες συνθήκες χρηματοδότησης, ενισχυμένα νομοθετικά εμπόδια και ένα πιο σκληρό οικονομικό περιβάλλον, στην αναθεώρησή της για τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια.
Συγκεκριμένα, η Moody’s ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις και τις αξιολογήσεις χωρίς κρατική στήριξη των Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley και Royal Bank of Canada.
Αντίστοιχα, κάνει το ίδιο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole, Deutsche Bank, HSBC, Royal Bank of Scotland και Societe Generale.
Το ίδιο και για τις Credit Suisse, Macquarie και Nomura.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως τις πιο ευάλωτες συνθήκες χρηματοδότησης, τα διευρυμένα πιστωτικά spreads, την αύξηση των εμποδίων από το ρυθμιστικό περιβάλλον και τις πιο δύσκολες λειτουργικές συνθήκες.
Ως αποτέλεσμα, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές κερδοφορίας και ανάπτυξης των οργανισμών που θέτει υπό αναθεώρηση, έχουν περιοριστεί.
Προσθέτει ακόμη ότι μόλις ολοκληρώσει την αναθεώρηση, οι αξιολογήσεις «θα αποτυπώνουν πλήρως τις αντίξοες πιστωτικές συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου