Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η δημοσκόπηση της ΜRB(συνέχεια)-Κατάρρευση Παπαδήμου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,Σαμαρά


Παρα τις επιφυλαξεις και την αρνητική γνωμη για τις δημοσκοπήσεις, δεν μπορούμε μα μην τις διαβάσουμε ή να μην δώσουμε καμμιά σημασία
.                  . Ο πίνακας αυτός είναι μετά την αναγωγή αλλά ενδιαφέρον έχουν και οι λεπτομέρεις της αδιευκρίνιστης ψήφου στον 1ο πίνακα.


Η δημοσκοπηση της ΜRB για τη Real είχε εκτός της εκτίμησης αποτελέσματος (όπου υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις διαφορετικές δημοσκοπήσεις), και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Από τις απαντήσεις αλλά και από τον πιο καθαρό από άλλες δημοσκοπήσεις τρόπο που τέθηκαν τα ερωτήματα, βγαίνουν πολύ καθαρά συμπεράσματα.
Από αυτά ξεχωρίζουμε:
1.Την απόλυτη και περα απο κάθε αμφιβολία κατάρρευση Παπαδήμου αφού στο ερώτημα για τον πιο κατάλληλο για Πρωθυπουργό με αυθόρμητες απαντήσεις(κι όχι στημενες που περιλαμβάνουν μέχρι την ανύπαρκτη στις επιλογές του κόσμου Μπακογιάννη στις πρώτες θέσεις) ο κ.Παπαδήμος παίρνει το απίστευτο 4%!! Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα με 11% και 6% αντίστοιχα ενώ ακολουθούν οι άλλοι.
2. Την τεράστια απαισιοδοξία για την συνέχεια και την έκβαση της κρίσης με 95%
3. Την απέχθεια τεράστιου πια κομματιού του λαού προς τους 2 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφου στην ερώτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας το 31,5% ζηταει κυβερνηση συνεργασίας χωρίς τους 2 εναντι 28,7 που θέλει συνεργασία ΝΔ,ΠΑΣΟΚ που ειναι εξαιρετικα χαμηλό για τους σχεδιασμούς που γίνονται για το μελλον και θα προβληματίσει πολύ τους σεναριογράφους του μέλλοντός μας.
4. Την απόλυτη απαξίωση Παπανδρεου αφού το 60% του ζητάει όχι απλά να παραιτηθεί αλλά να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή, κοινώς να μας αδειάσει τη γωνιά.
5. Την αηδία που νοιώθει ο λαός για τη σταση των "εταίρων" της ΕΕ. Η συμπεριφορά τους περιγράφεται με λέξεις όπως εκβιασμός, εκδίκηση, τιμωρία που παίρνουν τεράστια ποσοστά 57%. 59% ενω οι λεξεις αλληλεγγυη, στηριξη κλπ παίρνουν μονοψήφια ποσοστά
6.Την τρομερή ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.
Τέλος ειναι φανερό από όλα αυτα οτι μπορούμε να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Οτι μπορούμε αν απαλλαγούμε από το φόβο και κλείσουμε τα αυτιά στον εκβιασμό να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να νικήσουμε.



το τρομερό ποσοστό Παπαδήμου που του εδιναν 80% πριν 1,5 μήνα!


και η εκτίμηση για τα επεισόδια. Παρότι πολύς κόσμος καταλαβαίνει τι παίζεται είναι πολύ μεγάλο κατα τη γνωμη μου το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν οτι τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα από κάποια κόμματα που είναι 40,2%(αν και θα είχε ενδιαφέρον το τί ακριβώς εννοούν).Ειναι νομίζω ενα ανησυχητικό ποσοστό που δίνει δείγματα διχασμού. εΝΑ 10,4% πιστευει οτι ήταν αυθόρμητη έκρηξη θυμού ενω 38,8% σχεδιασμός εξωθεσμικών κέντρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου